Γιάννης Σκουρογιαννάκης
CEO & Founder of FnA Company

Ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Σε ηλικία 14 ετών, παράλληλα με το σχολείο, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη ζαχαροπλαστική. Με παρότρυνση του δασκάλου του, ξεκίνησε να στρέφεται και να αναζητά περισσότερο την τεχνογνωσία και την τροφογνωσία της ζαχαροπλαστικής παρακολουθώντας σεμινάρια τεχνολογίας παγωτού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τελειώνοντας το Λύκειο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε εταιρεία πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής και άλλες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα το 2018 ξεκίνησε τις σπουδές του στον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Αφιέρωνε καθημερινά πολλές ώρες αναλύοντας συνταγές, υπολογίζοντας και διαβάζοντας. Αποφάσισε να διευρύνει περισσότερο τους ορίζοντες του και το 2019 βρέθηκε να εργάζεται στη Γαλλία, στην παραγωγή παγωτού του Alain Chartier. 

Παράλληλα, συνέχισε να παρακολουθεί σεμινάρια τεχνολογίας και τεχνογνωσίας δίπλα στον Maurizio Paci, Maurizo Avenna, Jordi Puigvert, Alain Chartier, αναζητώντας συνεχώς την εξέλιξη και τον εμπλουτισμό των γνώσεων του.

Επιστρέφοντας από τη Γαλλία, ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια τεχνολογίας και διατροφικής ετικέτας, τα οποία στάθηκαν και η αφορμή για να δημιουργήσει το λογισμικό FnA Method.

Και το ταξίδι προς την γνώση συνεχίζεται.