Blog
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνολογίας σοκολάτας
(Διάρκειας 16 ωρών) για επιχειρήσεις
Bean to Bar Seminar Technology #Formulation
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου:
Εισηγητής σεμιναρίου:
Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (9 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Επικοινωνήστε μαζί μας
Ώρες διεξαγωγής: 9:00-18:00
Κόστος συμμετοχής: 1500 ευρώ + ΦΠΑ
Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα
Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
- Εισαγωγική περιγραφή τεχνολογίας σοκολάτας, στάδια παραγωγής σοκολάτας και κακάο.
- Ανάλυση ποικιλιών κακάο (trinitario, forastero, criollo) και παγκόσμιας συγκομιδής.
- Ανάλυση τεχνολογικών παραμέτρων και τεχνικών χαρακτηριστικών για παραγωγή σοκολάτας Bean to Bar (Από καρπό κακάο ή κακαόμαζα).
- Ανάλυση παραμέτρων που επιβάλλει η νομοθεσία για κάθε κατηγορία σοκολάτας.
- Ανάλυση σύγχρονων μεθόδων στρωσίματος σοκολάτας που εφαρμόζονται (MyCryo, Magic Temper)
Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με:
HANDS ON ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ:
- Ηands On δημιουργία σοκολάτας bean to bar (σοκολάτα κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, gianduja)
- Hands On δημιουργία παστών ξηρών καρπών (ανάλυση θεωρητική οξείδωσης – τάγγισης λιπαρών και ελαίων)
- Ηands On παρασκευές για spread σοκολάτας με βάση τον ξηρό καρπό ή την σοκολάτα.
- Ηands on δημιουργία πραλίνας, gianduja και giandujotto
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
- Booklet σεμιναρίου (ανάλυση θεωρίας και βιβλίο συνταγών)
- Δωρεάν Εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method (δώρο αξίας 375 €). Μετά την λήξη της συνδρομής, απαιτείται ανανέωση αξίας 375€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονιά (updates)
- USB με βοηθητικό ψηφιακό υλικό (τεχνικά χαρακτηριστικά, σημειώσεις θεωρίας και υπολογισμών), κομπιουτεράκι – στυλό
- Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό
- Για όλες τις συνταγές μαθαίνουμε πώς υπολογίζεται λεπτομερώς ο αναλυτικός πίνακας των συνταγών, βήμα – βήμα επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους και τις προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες.
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.