Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνολογίας σοκολάτας
(Διάρκειας 24 ωρών) - Προηγμένο επίπεδο για επιχειρήσεις χονδρικής και Consultant Chefs

Bean to Bar Seminar Technology #Formulation

Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου: 

Εισηγητής σεμιναρίου: 

Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 24 ώρες

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Επικοινωνήστε μαζί μας

Ώρες διεξαγωγής: 9:00-16:00

Κόστος συμμετοχής: 2600 ευρώ + ΦΠΑ 

Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα

Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:

 • Εισαγωγική περιγραφή τεχνολογίας σοκολάτας, στάδια παραγωγής σοκολάτας και κακάο.
 • Ανάλυση ποικιλιών κακάο (trinitario, forastero, criollo) και παγκόσμιας συγκομιδής.
 • Ανάλυση τεχνολογικών παραμέτρων και τεχνικών χαρακτηριστικών για παραγωγή σοκολάτας bean to bar (από καρπό κακάο ή κακαόμαζα).
 • Ανάλυση παραμέτρων που επιβάλλει η νομοθεσία για κάθε κατηγορία σοκολάτας.
 • Τεχνολογική ανάλυση βουτύρου κακάο, πολυμορφισμός, στάδια κρυστάλλωσης, προυποθέσεις και μεθόδοι κρυσταλλοποίησης βουτύρου κακάο.
 • Ανάλυση σύγχρονων μεθόδων στρωσίματος σοκολάτας που εφαρμόζονται (MyCryo, Magic Temper).
 • Tύπος υπολογισμού μετατροπής λιποπεριεκτικότητας της σοκολάτας με προσθήκη κακαόμαζας.
 • Ανάλυση τεχνολογικών παραμέτρων και τεχνικών χαρακτηριστικών για παραγωγή gianduja bean to bar
 • Ανάλυση τεχνολογικών παραμέτρων και τεχνικών χαρακτηριστικών για παραγωγή spreads και πάστες ξηρών καρπού.
 • Δημιουργία sugar free (no added sugar) προϊόντων με χρήση γλυκαντικών, μαλτιτόλης, ερυθριτόλης κλπ.
 • Δημιουργία διατροφικής ετικέτας για τα προϊόντα που θα παραχθούν.
 • Ανάλυση διατροφικής ετικέτας και νομοθεσίας σχετικά με τη σωστή σήμανση των προϊόντων και των υπολογισμών για την διαθρεπτική αξία ανά 100g προϊόντος.

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με: 

HANDS ON ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ:

 • Ηands On δημιουργία σοκολάτας Bean to Bar. (σοκολάτα κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, Gianduja)
 • Hands On δημιουργία παστών ξηρών καρπών (ανάλυση θεωρητική οξείδωσης – τάγγισης λιπαρών και ελαίων)
 • Hands Οn δημιούργια spreads (με βάση τον ξηρό καρπό και την σοκολάτα)
 • Ηands Οn δημιουργία πραλίνας, Gianduja και Giandujotto.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:

 • Booklet σεμιναρίου (Ανάλυση Θεωρίας και βιβλίο συνταγών & υπολογισμών)
 • Δωρεάν εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method (δώρο αξίας 375 €). Μετά τη λήξη της συνδρομής, απαιτείται ανανέωση αξίας 375€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονιά (updates)
 • USB με βοηθητικό ψηφιακό υλικό (τεχνικά χαρακτηριστικά, σημειώσεις θεωρίας και υπολογισμών) κομπιουτεράκι – στυλό
 • Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό
 • Για όλες τις συνταγές μαθαίνουμε πώς υπολογίζεται λεπτομερώς ο αναλυτικός πίνακας των συνταγών, βήμα – βήμα επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους και τις προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες. 

*Ό,τι επισυνάπτεται με bold, διαφοροποιεί τη θεματολογία του σεμιναρίου σε σχέση με το Level 1, καθώς αναλύονται ακόμη πιο σχολαστικά, προσφέροντάς μας επιπλεόν δυνατότητες και τεχνογνωσία σχετικά με την συμπεριφορά του βουτύρου κακάο στα προιόντα σοκολάτας.

Εάν έχεις κάνει εγγραφή στο σεμινάριο συνδέσου με τους κωδικούς σου εδώ!

©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Μαρίνος Αρετίνης
Μαρίνος Αρετίνης
Μάγειρας, Ρέθυμνο
Read More
Στο σεμινάριο αυτό είδαμε πώς εξελίσσεται η τεχνολογία της ζαχαροπλαστικής και της σοκολάτας ως προς την τεχνογνωσία. Το σεμινάριο ήταν πολύ καλά στημένο. Αναλύσαμε τις βάσεις για το πώς φτιάχνεται μια σοκολάτα από το μηδέν και τα μυστικά της. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Είναι ένα σεμινάριο που δεν το βρίσκεις τόσο εύκολα. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη που έχει αφιερώσει τόσο χρόνο και τόσο ψάξιμο για να βρει αυτές τις πληροφορίες και να τις μοιραστεί μαζί μας.
Κατερίνα Πακιουφάκη
Κατερίνα Πακιουφάκη
CEO - Εστιατόριο Ντόναλτ, Ηράκλειο Κρήτης
Read More
Από το σεμινάριο αυτό οι γνώσεις μας εμπλουτίστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν αναφορικά με την τεχνολογία της σοκολάτας και των spreads γενικότερα. Η οργάνωση αυτή ήταν πάρα πολύ καλή. Σίγουρα ο Γιάννης αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο για να δημιουργήσει όλο αυτό το υλικό το οποίο μας πέρασε. Ανεπιφύλακτα θα έπρεπε να το παρακολουθήσουν αρκετοί και γενικότερα όλοι οι ζαχαροπλάστες για να γνωρίσουν το κύριο υλικό που χρησιμοποιούν στην δουλειά τους, την σοκολάτα. Έτσι θα ξέρουν από το μηδέν πώς φτιάχνεται και πώς να το διαχειριστούν σωστά έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα την ώρα της παραγωγής τους.
Γιάννης Τζαβλάκης
Γιάννης Τζαβλάκης
CEO - Karamell-Oh, Ηράκλειο Κρήτης
Read More
Σε αυτό το σεμινάριο τεχνολογίας τροφίμων είδαμε τις γνώσεις πάνω στην σοκολάτα και τις αναλύσεις στις πραλίνες και τα spread. Η οργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή, ο χώρος και οι εγκαταστάσεις ήταν πάρα πολύ καλές. Προτείνω αυτό το σεμινάριο ανεπιφύλαχτα σε όλους τους επαγγελματίες και μη, πάνω στο κομμάτι της τεχνολογίας τροφίμων και ανάλυσης προϊόντων σοκολάτας.
Γιάννης Σαβουιδάκης
Γιάννης Σαβουιδάκης
CEO, Διά - Κρητών, Ηράκλειο Κρήτης
Read More
Σε αυτό το σεμινάριο μάθαμε πάρα πολλά πράγματα πάνω στην τεχνολογία της σοκολάτας και των spread. Θα πρότεινα αυτό το σεμινάριο να το παρακολουθήσουμε όσοι πιο πολλοί ζαχαροπλάστες μπορούνε γιατί είναι γνώσεις απαραίτητες πάνω στην δουλειά μας.
Ειρηναίος Δεμενεόπουλος
Ειρηναίος Δεμενεόπουλος
CEO - Μια ζωή Λουκουμάδες, Ηράκλειο Κρήτης
Read More
Ήταν ένα πρωτότυπο σεμινάριο τεχνολογίας σοκολάτας. Μάθαμε να ξεχωρίζουμε τις σοκολάτες, να δημιουργούμε από το μηδέν τις δικές μας συνταγές. Μάθαμε όλες τις διαφορετικές κατηγορίες σοκολάτας, τα ξεχωριστά σάκχαρα που μπορούμε να βάλουμε και τις ιδιαιτερότητες που μας παρέχει κάθε σάκχαρο. Ανεπιφύλαχτα θα πρότεινα το σεμινάριο, διότι σου ανοίγει μια πόρτα με πολλές γνώσεις και πολλές δυνατότητες.
Κωνσταντίνος Μαρής
Κωνσταντίνος Μαρής
CEO - Ζαχαροπλαστείο "Το Μήλο", Άγιος Νικόλαος Κρήτης
Read More
Στο σεμινάριο σοκολάτας μαθαίνουμε από το μηδέν πώς μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας σοκολάτα. Δηλαδή από τον καρπό του κακάο τι άλλα υλικά προσθέτουμε και βγαίνει αυτό το τελικό προϊόν που αρέσει σε όλους μας, η σοκολάτα. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο διότι δίνεις μεγάλη βάση στο βούτυρο του κακάο και πώς συμπεριφέρεται αυτό με τις κρυσταλλώσεις του. Με τη βοήθεια του λογισμικού FnA Method είδαμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τη διατροφική ετικέτα, έτσι ώστε να είμαστε σε πλήρη συμμόρφωση με το νόμο και να μπορεί ο καταναλωτής να δει με μία ματιά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που παίρνει. Προτείνω αυτό το σεμινάριο διότι η φιλοσοφία του Formulation που προσπαθεί να μας μάθει η FnA Company, είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις γενικά, και στο παγωτό και στη σοκολάτα.
Γιώργος Μουζέλης
Γιώργος Μουζέλης
RnD, Pastry Developer
Read More
Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά που για δεύτερη φορά επισκέπτομαι την FnA Company. Στο σεμινάριο τεχνολογίας σοκολάτας είδαμε όλες τις παραμέτρους που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τη δική μας σοκολάτα. Παράλληλα, μάθαμε το πώς αποκωδικοποιούμε τις δικές μας συνταγές. Αν δεν είχα παρακολουθήσει αυτά τα σεμινάρια της FnA Company, δε θα μπορούσα να κάνω το μεγάλο βήμα που ξεκινάει τώρα για εμένα: να πάω στην Αμερική και να οργανώσω κάποια καινούρια εργαστήρια.
Previous
Next

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου ή ζήτησέ μας περισσότερες πληροφορίες