Ολοκληρωμένα Προγράμματα Εκπαίδευσης Τεχνολογίας Ζαχαροπλαστικής
Oλοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης τεχνολογίας παγωτού, σοκολάτας & ζαχαροπλαστικής
FnA Company Passion for Pastry Formulation
Πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνολογίας παγωτού - (Επίπεδο 1)
Ice Cream Seminar Technology #Formulation














Θεματολογία σεμιναρίου:
Το σεμινάριο επιπέδου 1 απευθύνεται σε όλους τους επίδοξους τεχνίτες παγωτού που θέλουν να μάθουν από το «μηδέν» πώς να υπολογίζουν τις δικές τους συνταγές, σύμφωνα με τις παραμέτρους της τεχνολογίας του παγωτού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν όλα τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να εξελίξουν ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση παγωτού. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να φέρει τους συμμετέχοντες πιο κοντά στην τεχνογνωσία των πρώτων υλών και να κατανοήσουν το πώς αυτές συμπεριφέρονται.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 24 ώρες
Πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνολογίας παγωτού (Επίπεδο 2)
Ice Cream Seminar Technology #Formulation










Θεματολογία σεμιναρίου:
Στο σεμινάριο επιπέδου 2, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν περισσότερο στην τεχνολογία του παγωτού, μέσα από εξειδικευμένα εργαλεία. Παρέχεται βαθύτερη γνώση ως προς τις πρώτες ύλες και τις παραμέτρους του παγωτού. Γι’ αυτό συνιστάται σε επαγγελματίες που έχουν ήδη μία προηγούμενη επαφή με την παραγωγή του παγωτού.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 32 ώρες
Πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνολογίας παγωτού (Επίπεδο 3)
Ice Cream Seminar Technology #Formulation






Θεματολογία σεμιναρίου:
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 40 ώρες
Variegato (ρίπλες) και επικαλύψεις παγωτού
Ice Cream Seminar Technology #Formulation

















Θεματολογία σεμιναρίου:
Μέσα από αυτό το σεμινάριο, που απευθύνεται στους τεχνίτες του παγωτού, οι συμμετέχοντες θα λάβουν όλες τις βασικές γνώσεις για να μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους variegatο απο το μήδεν χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί έτοιμα μείγματα, πάστες και έτοιμα variegato στην παραγωγή του.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες θεωρία και πράξη
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
Βασικές αρχές ζαχαροπλαστικής για τον τεχνίτη του παγωτού























Θεματολογία σεμιναρίου:
Μέσα από αυτό το σεμινάριο, που απευθύνεται στους τεχνίτες του παγωτού, οι συμμετέχοντες θα λάβουν όλες τις βασικές γνώσεις για να μπορούν να εντάσσουν το παγωτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε διάφορες παρασκευές ζαχαροπλαστικής. Ο συνδυασμός του παγωτού με καραμέλα, μαρέγκες, μπισκότα και διάφορες επικαλύψεις είναι μόνο λίγα παραδείγματα συγκριτικά με όσα θα διδαχθούν οι επαγγελματίες στο εν λόγω σεμινάριο.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
The chocolate Project!
Ice Cream Seminar Technology #Formulation









Θεματολογία σεμιναρίου:
Eνα ξεχωριστό σεμινάριο αποτελέι το chocolate project, καθώς με αφορμή την σοκολάτα μέσα απο αυτό το σεμινάριο θα ανακαλύψουμε συνταγές τόσο κλασσικές αλλά και ιδιαίτερες.
Πιο συγκεκριμένα το σεμινάριο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις κλασσικές γέυσεις παγωτού αλλα εντάξει μέσα παγωτά χωρίς προσθήκη ζάχαρης, vegan παγωτά, παγωτά έξτρα πρωτείνης με θέμα την σοκολάτας.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες θεωρία και πράξη
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
To αλκοόλ και η χρήση του στην παραγωγή του παγωτού
Ice Cream Seminar Technology #Formulation






















Θεματολογία σεμιναρίου:
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες θεωρία και πράξη
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Vegan σεμινάριο παγωτού & σορμπέ Level 1
Ice Cream Seminar Technology #Formulation





Θεματολογία σεμιναρίου:
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (9 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Παγωτά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη - No added sugar & Lower Sugar Gelato
Ice Cream Seminar Technology #Formulation



























Στόχος του μαθήματος:
Το μάθημα στοχεύει στην παροχή της θεωρητικής και πρακτικής γνώσης σχετικά με τον τρόπο χρήσης διαφορετικών τύπων σακχάρων στην παραγωγή του παγωτού.
Μετά από αυτό το σεμινάριο, θα δημιουργήσουμε συνταγές παγωτού χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, παγωτά χωρίς προσθήκης ζάχαρης και παγωτά με χαμηλότερες θερμίδες.
Ακόμη, θα εκπαιδευτούμε για το τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης, τι είναι το γλυκαιμικό φορτίο και τι θα πρέπει να προσέχουμε για αυτό το καταναλωτικό κοινό.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (9 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Oλοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης Τεχνολογίας Σοκολάτας
FnA Company Passion for Pastry Formulation
Σεμινάριο για ζαχαροπλαστεία και επιχειρήσεις λιανικής (Επίπεδο 1)
Chocolate Seminar Technology #Formulation









Θεματολογία σεμιναρίου:
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Σεμινάριο για επιχειρήσεις χονδρικής και Consultant Chefs (Επίπεδο 2)
Chocolate Seminar Technology #Formulation










Θεματολογία σεμιναρίου:
Στο αναβαθμισμένο σεμινάριο επιπέδου 2, οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν βαθύτερη τεχνογνωσία με περισσότερα εργαλεία και εφόδια, έτσι ώστε να συνεχίσουν να υπολογίζουν ακόμη και τις πιο απαιτητικές συνταγές από το “μηδέν”, σύμφωνα με τις παραμέτρους που ορίζει η τεχνολογία τροφίμων και σοκολάτας.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 24 ώρες
Vegan σεμινάριο σοκολάτας (Bean to Bar)
Chocolate Seminar Technology #Formulation





























Θεματολογία σεμιναρίου:
Μία από τις ανάγκες της αγοράς είναι τα προϊόντα Vegan. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για το συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό ο βιγκανισμός δεν είναι μόδα, αλλά μια στάση ζωής. Οφείλουμε λοιπόν να ενημερωνόμαστε σωστά και να τους προσφέρουμε ισάξιες επιλογές. Μέσα απο το σεμινάριο αυτό αναλύουμε τη φιλοσοφία του vegan και την προσαρμόζουμε με την τεχνολογία της σοκολάτας. Δημιουργούμε, υπολογίζουμε και αναλύουμε συνταγές σοκολάτας vegan που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις κανονικές.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Oλοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης τεχνολογίας ζαχαροπλαστικής
FnA Company Passion for Pastry Formulation
Ολοκληρωμένο σεμινάριο τεχνολογίας σε μους ζαχαροπλαστικής




Θεματολογία σεμιναρίου:
Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να μάθουμε να υπολογίζουμε τις δικές μας συνταγές μους απο το “μηδέν”, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις παραμέτρους και τις προδιαγραφές των προϊόντων. Mελετώντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά που λαμβάνουμε από τις πρώτες ύλες, επιλέγουμε τις παραμέτρους που θέλουμε να ακολουθήσουμε για τις συγκεκριμένες παρασκευές και ξεκινάμε να υπολογίζουμε τις δικές μας συνταγές απο το “μηδέν”.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
Mousse based on Crème anglaise, Μousse Bavaroise, Mousse based on Pate a bombe, Mousse Φρούτου (με διογκωμένη κρέμα και μαρέγκα).
Aκόμη, θα αναλυθούν σχολιαστικά οι υπολογισμοί του αναλυτικού πίνακα και η σύγκριση παραμέτρων, όπως γλυκύτητα και ξηρό κακάο. Με αυτό τον τρόπο, θα μάθουμε να εξισορροπούμε σωστά μία τέλειο ισορροπημένο μους με βάση την ένταση που επιθυμούμε.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Ολοκληρωμένο σεμινάριο τεχνολογίας Semifreddo (Παγωμένα Μούς)



































Θεματολογία σεμιναρίου:
Το Semifreddo είναι ένα αφρώδες σκεύασμα πλούσιο σε διόγκωση, λόγω των παρασκευών και των τεχνικών που χρησιμοποιούνται. Το όνομα αυτό το καθιστά εύκολο για να καταλάβει κανείς ότι τρώγεται ημι-παγωμένο μεταξύ -8°C και -14°C, ανάλογα με το είδος εξισορρόπησης των συστατικών από τα οποία προέρχεται. Η αλήθεια είναι ότι δε μας είναι ξεκάθαρο το ποιες είναι οι κατηγορίες μίας παγωμένης μους και συνηθίζουμε να τις αποκαλούμε όλες Semifreddo ή παρφέ. Είναι όμως αυτό σωστό; Μέσα από αυτό το σεμινάριο, θα αξιολογήσουμε όλες τις κατηγορίες των παγωμένων μους και την ταξινόμηση τους βάσει τωνσυστατικών από τα οποία αποτελούνται.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
Italian Semifredo (Ποιο είναι το πραγματικό ιταλικό Semifreddo;), Bombe glacee, Parfait glacee, Biscuit glacee, Soufle glacee, Mousse glacee, Nougat glacee, Biscotto Ghiacciato, Warm gelato
Οι παραπάνω κατηγορίες θα αναλύονται σχολαστικά μέσα από αναλυτικούς πίνακες & υπολογισμούς, αξιολογώντας τις διαφορετικές κατηγορίες των παγωμένων μους.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα για τηλεφωνική εξυπηρέτηση.




















Δηλώστε το ενδιαφέρον σας ή ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες.
Skourogiannakis Yiannis:
CEO, Founder FnA Company

Γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε ηλικία 14 ετών, παράλληλα με το σχολείο, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην ζαχαροπλαστική.
Με παρότρυνση του δασκάλου του ξεκίνησε να στρέφεται και να αναζητεί περισσότερο την τεχνογνωσία και την τροφογνωσία της ζαχαροπλαστικής παρακολουθώντας πληθώρα σεμιναρίων τεχνολογίας παγωτού σε Ελλάδα και Εξωτερικό.