Ολοκληρωμένα Προγράμματα Εκπαίδευσης Τεχνολογίας Ζαχαροπλαστικής
Oλοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης τεχνολογίας παγωτού, σοκολάτας & ζαχαροπλαστικής
FnA Company Passion for Pastry Formulation
Πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνολογίας παγωτού
(Επίπεδο 1)
Ice Cream Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Το σεμινάριο επιπέδου 1 απευθύνεται σε όλους τους επίδοξους τεχνίτες παγωτού που θέλουν να γνωρίσουν την τεχνολογία των συστατικών και να ενταχθούν στο Formulation. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να εξελίξουν ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση παγωτού. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να φέρει τους συμμετέχοντες πιο κοντά στην τεχνογνωσία των πρώτων υλών.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 3 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 24 ώρες
Πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνολογίας παγωτού
(Επίπεδο 2) - Formulation
Ice Cream Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Στο σεμινάριο επιπέδου 2 οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν περισσότερο στην τεχνολογία του παγωτού, μέσα από εξειδικευμένα εργαλεία. Παρέχεται βαθύτερη γνώση των πρώτων υλών και των παραμέτρων του παγωτού. Γι’ αυτό συνιστάται σε επαγγελματίες που έχουν ήδη μία προηγούμενη επαφή με την παραγωγή του παγωτού.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 4 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος:
32 ώρες
Πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνολογίας παγωτού
(Επίπεδο 3) - Reverse Method
Ice Cream Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 5 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 40 ώρες
Variegato (ρίπλες) και επικαλύψεις παγωτού
Ice Cream Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Μέσα από αυτό το σεμινάριο που απευθύνεται στους τεχνίτες του παγωτού, οι συμμετέχοντες θα λάβουν τις βασικές γνώσεις για να μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους variegatο απο το μηδέν, χωρίς να χρησιμοποιούν έτοιμα μείγματα, πάστες και έτοιμα variegato στην παραγωγή.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (6 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
Soft Served Gelato
Ice Cream Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Μέσα από αυτό το σεμινάριο του soft-serve gelato, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να παρασκευάζουν ποιοτικά soft served παγωτά υψηλής ποιότητας, τα διαφορετικά είδη των μηχανών (pump & gravity) ενώ θα λάβουν ένα πλήρως ολοκληρωμένο συνταγολόγιο ποιοτικού soft παγωτού.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (6ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
Βασικές αρχές ζαχαροπλαστικής για τον τεχνίτη του παγωτού
Θεματολογία σεμιναρίου:
Μέσα από αυτό το σεμινάριο που απευθύνεται στους τεχνίτες του παγωτού, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βασικές γνώσεις για να μπορούν να εντάσσουν το παγωτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε διάφορες παρασκευές ζαχαροπλαστικής. Ο συνδυασμός του παγωτού με καραμέλα, μαρέγκες, μπισκότα και διάφορες επικαλύψεις είναι μόνο λίγα παραδείγματα συγκριτικά με όσα θα διδαχθούν οι επαγγελματίες.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
The Chocolate Project
Ice Cream Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Η αγάπη μας για τη σοκολάτα «γέννησε» αυτό το ξεχωριστό σεμινάριο και έτσι θα ανακαλύψουμε κλασικές και πιο ιδιαίτερες συνταγές. Σε αυτό το σεμινάριο έχουμε εντάξει παγωτά χωρίς προσθήκη ζάχαρης, vegan παγωτά και παγωτά έξτρα πρωτεΐνης με θέμα τη σοκολάτα.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (6 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
To αλκοόλ και η χρήση του στην παραγωγή του παγωτού
Ice Cream Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (6 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Vegan σεμινάριο παγωτού & σορμπέ Level 1
Ice Cream Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (6 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
Παγωτά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη - No added sugar & Lower Sugar Gelato
Ice Cream Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Το σεμινάριο στοχεύει στην παροχή θεωρητικής και πρακτικής γνώσης σχετικά με τον τρόπο χρήσης διαφορετικών τύπων σακχάρων στην παραγωγή του παγωτού.
Μετά από αυτό το σεμινάριο, θα δημιουργήσουμε συνταγές παγωτού χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, παγωτά χωρίς προσθήκης ζάχαρης και παγωτά με χαμηλότερες θερμίδες.
Ακόμη, θα εκπαιδευτούμε στο τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης, τι είναι το γλυκαιμικό φορτίο και τι θα πρέπει να προσέχουμε γι’ αυτό το καταναλωτικό κοινό.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (6 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
Σεμινάριο για τούρτες παγωτού, πάστες και ατομικά γλυκά (παγωτό & παγωμένα μους)
Θεματολογία σεμιναρίου:
Μέσα από αυτό το ολοκληρωμένο σεμινάριο για τούρτες και πάστες παγωτού μαθαίνουμε όλες τις βασικές πληροφορίες για την τεχνολογία των παγωμένων μούς, τις βασικές παρασκευές που θα χρειαστούμε για την ”παγωμένη” ζαχαροπλαστική όπως τα γλασάζ κατάψυξης, τα variegato παγωτού και ζελεδάκια κατάψυξης δημιουργώντας ξεχωριστούς συνδιασμούς παγωτού και παγωμένων μούς.
Τελικό προϊόν έτοιμο να καταναλωθεί κατευθύαν από την κατάψυξη και να δροσίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες σας.
Σε αυτό το σεμινάριο φτίαχνουμε τελικούς συνδιασμούς όπως το προφιτερόλ, το παρφέ, τούρτα exotic, cheesecake, death of chocolate, μπανόφι, black forest κ.α
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο δίδονται συνταγές παγωμένων μους, παγωτού, variegato, γλασάζ, γκανάζ κατάψυξης, ζελεδάκια φρούτων συνδιάζοντας όλη την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται κάποιος για να προετοιμάσει ξεχωριστές τούρτες παγωτού.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σας παρουσιάζουμε το πιο ολοκληρωμένο σεμινάριο τούρτας παγωτού.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Ολοκληρωμένο σεμινάριο τεχνολογίας Semifreddo (Παγωμένα Μούς)
Θεματολογία σεμιναρίου:
Το Semifreddo είναι ένα αφρώδες σκεύασμα πλούσιο σε διόγκωση, λόγω των παρασκευών και των τεχνικών που χρησιμοποιούνται. Το όνομα αυτό το καθιστά εύκολο για να καταλάβει κανείς ότι τρώγεται ημι-παγωμένο μεταξύ – 8°C και -14°C, ανάλογα με το είδος εξισορρόπησης των συστατικών από τα οποία προέρχεται. Η αλήθεια είναι ότι δε είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι κατηγορίες μίας παγωμένης μους και συνηθίζουμε να τις αποκαλούμε όλες Semifreddo ή παρφέ. Είναι όμως αυτό σωστό; Μέσα από το σεμινάριο θα αξιολογήσουμε όλες τις κατηγορίες των παγωμένων μους και την ταξινόμηση τους βάσει των συστατικών από τα οποία αποτελούνται.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν οι παρακάτω ενότητες:
Italian Semifredo (ποιο είναι το πραγματικό ιταλικό Semifreddo;), Bombe glacee, Parfait glacee, Biscuit glacee, Soufle glacee, Mousse glacee, Nougat glacee, Biscotto Ghiacciato, Warm gelato
Οι παραπάνω κατηγορίες θα αναλύονται μέσα από πίνακες & υπολογισμούς, αξιολογώντας τις διαφορετικές κατηγορίες των παγωμένων μους.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Oλοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης Τεχνολογίας Σοκολάτας
FnA Company Passion for Pastry Formulation
Ολοκληρωμένο σεμινάριο τεχνολογίας Nut to Spread
Spread Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Ολοκληρωμένο σεμινάριο τεχνολογίας Bean to Bar
Chocolate Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Στο σεμινάριο bean to bar οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα λάβουν βαθύτερη τεχνογνωσία έτσι ώστε να υπολογίζουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές συνταγές από το “μηδέν”, σύμφωνα με τις παραμέτρους που ορίζει η τεχνολογία τροφίμων και σοκολάτας.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 3 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 24 ώρες
Vegan σεμινάριο σοκολάτας & spreads
Chocolate Seminar Technology #Formulation
Θεματολογία σεμιναρίου:
Μία από τις ανάγκες της αγοράς είναι τα προϊόντα Vegan. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για το συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό ο βιγκανισμός δεν είναι μόδα, αλλά μια στάση ζωής. Μέσα από το σεμινάριο αναλύουμε τη vegan φιλοσοφία και την προσαρμόζουμε στην τεχνολογία της σοκολάτας. Δημιουργούμε, υπολογίζουμε και αναλύουμε συνταγές σοκολάτας vegan που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις κανονικές.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Oλοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης τεχνολογίας ζαχαροπλαστικής
FnA Company Passion for Pastry Formulation
Ολοκληρωμένο σεμινάριο τεχνολογίας σε μους ζαχαροπλαστικής
Θεματολογία σεμιναρίου:
Στόχος του σεμιναρίου είναι να μάθουμε να υπολογίζουμε τις δικές μας συνταγές μους απο το “μηδέν”, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις παραμέτρους και τις προδιαγραφές των προϊόντων. Mελετάμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που λαμβάνουμε από τις πρώτες ύλες, επιλέγουμε τις παραμέτρους που θέλουμε να ακολουθήσουμε για τις συγκεκριμένες παρασκευές και ξεκινάμε να υπολογίζουμε τις δικές μας συνταγές από το “μηδέν”.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν οι παρακάτω ενότητες:
Mousse based on Crème anglaise, Μousse Bavaroise, Mousse based on Pate a bombe, Mousse Φρούτου (με διογκωμένη κρέμα και μαρέγκα).
Aκόμη, θα αναλυθούν οι υπολογισμοί του αναλυτικού πίνακα και η σύγκριση παραμέτρων, όπως γλυκύτητα και ξηρό κακάο. Με αυτό τον τρόπο, θα μάθουμε να εξισορροπούμε σωστά μία τέλεια ισορροπημένη μους με βάση την ένταση που επιθυμούμε.
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου
Εισηγητής: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια: 2 ημέρες (8 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα
Ενδεικτικοί συνεργάτες - επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται:
Δήλωσε το ενδιαφέρον σου ή ζήτησέ μας περισσότερες πληροφορίες
Γιάννης Σκουρογιαννάκης
CEO & Founder of FnA Company
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Σε ηλικία 14 ετών, παράλληλα με το σχολείο, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη ζαχαροπλαστική. Ξεκίνησε να στρέφεται προς την τεχνογνωσία και τροφογνωσία της ζαχαροπλαστικής παρακολουθώντας σεμινάρια τεχνολογίας παγωτού σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Εργάστηκε στην Αθήνα και στο εξωτερικό πριν επιστρέψει στο Ηράκλειο και ιδρύσει την FnA Company.