The chocolate Project!









Ice Cream Seminar Technology #Formulation
- Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου:
- Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
- Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες workshop
- Συνολική διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
- Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κατόπιν συνεννόησης.
- Ώρες διεξαγωγής: 9:00-18:00
- Κόστος συμμετοχής:
- Tμήμα 3-4 ατόμων: 1300 ευρώ + ΦΠΑ
- Prive επίπεδο: 1500 ευρώ + ΦΠΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@fna.gr ή στο +306940204963 για τις διαθέσιμες ημερομηνίες
Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα για τηλεφωνική εξυπηρέτηση.
Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:
Θεματολογία σεμιναρίου:
Eνα ξεχωριστό σεμινάριο αποτελέι το chocolate project, καθώς με αφορμή την σοκολάτα μέσα απο αυτό το σεμινάριο θα ανακαλύψουμε συνταγές τόσο κλασσικές αλλά και ιδιαίτερες.
Πιο συγκεκριμένα το σεμινάριο αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις κλασσικές γέυσεις παγωτού αλλα εντάξει μέσα παγωτά χωρίς προσθήκη ζάχαρης, vegan παγωτά, παγωτά έξτρα πρωτείνης με θέμα την σοκολάτας.
Δημιουργούμε, υπολογίζουμε και αναλύουμε συνταγέςπαγωτού με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε σοκολάτας, προσαρμοσμένη στις δικές μας ανάγκες. π
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
- Εισαγωγική περιγραφή τεχνολογίας σοκολάτας, στάδια παραγωγής σοκολάτας και κακάο.
- Ανάλυση ποικιλιών κακάο (trinitario, forastero, criollo) και παγκόσμιας συγκομιδής.
- Τεχνολογική επεξήγηση του ξηρού κακάο, υπολογισμοί και η σημασία του στα προιόντα σοκολάτας.
- Ανάλυση σχετικά με το πώς η σοκολάτα επηρεάζει στην θερμοκρασία σερβιρίσματος του τελικού παγωτού.
- Γιατί τα παγωτά σοκολάτας είναι πιο σκληρά στην βίτρινα μας; Πως θα εξισσοροπήσουμε τις συνταγές;
- Πώς οι φυτικές ίνες του κακάο επηρεάζουν την τελική συνταγή του παγωτού;
- Ποίος είναι ο τύπος υπολογισμού μετατροπής λιποπεριεκτικότητας της σοκολάτας με προσθήκη κακαόμαζας; Που μου χρησιμεύει αυτός ο υπολογισμός.
- Ανάλυση διατροφικής ετικέτας και νομοθεσίας σχετικά με τη σωστή σήμανση των προϊόντων και των υπολογισμών για την διαθρεπτική αξία ανά 100g προϊόντος.
Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθούν οι πρώτες ύλες του παγωτού:
- Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα:(τεχνολογική ανάλυση, τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων)
- Τα σάκχαρα και τα γλυκαντικά: (χρήση, λειτουργία, αντιψυκτική ισχύς, σχετική γλυκύτητα, αντικατάσταση σακχάρων)
- Οι σταθεροποιητές και οι γαλακτοματοποιητές: (τεχνολογική ανάλυση, ο ρόλος τους και η χρήση τους)
- Οι σοκολάτες και τα προϊόντα σοκολάτας:(τεχνολογική ανάλυση σοκολάτας, τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων)
- Οι πραλίνες ξηρών καρπών:(τεχνολογική ανάλυση, τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων, ποσοστά χρήσης και υπολογισμοί)
- Πάστες ξηρών καρπών: (πάστα φυστίκι, φουντούκι κ.ο.κ)
- Tα φρέσκα φρούτα:(τεχνολογική ανάλυση, ποσοστά χρήσης σύμφωνα με την οξύτητα τους, ισοστάθμιση σακχάρων φρούτων Bri
Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με:
- Ανάλυση διαγράμματος ροής κατά την παραγωγή
- Κρίσιμα σημεία ελέγχου κατά την παραγωγή (παστερίωση- ομογενοποίηση-κατάψυξη-συντήρηση τελικού προϊόντος)
- Aνάλυση πρώτων υλών στους υπολογισμούς του παγωτού και των sorbets
- Υπολογισμός ποσοστού διόγκωσης παγωτού
- Τεχνολογική ανάλυση και σημασία χρήσης του Sock Freezer
- Θερμοκρασία αποθήκευσης, θερμοκρασία πώλησης και διακίνησης παγωτού
- Υπολογισμός θερμοκρασίας σερβιρίσματος (ανάλυση θεωρίας και υπολογισμοί αντιψυκτικής ισχύς)
Ενώ ολοκληρωμένο booklet συνταγών με τις διατροφικές ετικέτες των συνταγών θα δοθεί για παγωτά:
- Παγωτό σοκολάτας 60%
- Παγωτό σοκολάτας 70% με 30% φρέσκια μπανάνα
- Παγωτό σοκολάτα γάλακτος
- Παγωτό σοκολάτα γάλακτος με passion fruit
- Παγωτό σοκολάτας με βατόμουρο.
- Vegan παγωτό σοκολάτα 60%
- Vegan παγωτό σοκολάτας γάλακτος
- Παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης σοκολάτας 60%
- Παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης γάλακτος
- Παγωτό έξτρα πρωτείνης σοκολάτας 60%
- Παγωτό έξτρα πρωτείνης σοκολάτας γάλακτος.
- Συνταγές για σορμπέ σοκολάτας
- Συνταγές παγωτού με βάση το αλκόολ (σοκολάτα ουίσκι, σοκολάτα ρούμι μπανάνα κλπ)
- Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
- Booklet σεμιναρίου με πάνω από 15 συνταγές παγωτού και σορμπέ (κανονικά, χωρίς ζάχαρη, vegan και παγωτά έξτρα πρωτείνης)
- Δωρεάν εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method (δώρο αξίας 375 €). Μετά τη λήξη της συνδρομής, απαιτείται ανανέωση αξίας 375€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονιά (updates)
- Ποδιά εργασίας, κομπιουτεράκι – στυλό, τσάντα μεταφοράς FnA Company
- Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό (στα τμήματα των γκρουπ)
- Για όλες τις συνταγές, επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους μέσα απο το σύγχρονο λογισμικό FnA Method
- Αν το σεμινάριο πραγματοποιείται σε prive επίπεδο, όλα τα εξόδα πρώτων υλών, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής επιβαρύνουν αποκλειστικά την εκάστοτε επιχείρηση (σεμινάρια εκτός έδρας).
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.











