Επιστροφή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Ένα χρόνο μετά την πρώτη μας γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, επιστρέψαμε για να πραγματοποιήσουμε ένα ακόμα εξειδικευμένο σεμινάριο πάνω στην τεχνολογία του παγωτού.

Ξεκινώντας από το θεωρητικό πλαίσιο που αφορά τις παραμέτρους του παγωτού, τις πρώτες ύλες και τους υπολογισμούς, συζητήσαμε με τους σπουδαστές και λύσαμε όσες απορίες προέκυπταν.

Στη συνέχεια μπήκαμε στο εργαστήριο της Γαλακτοκομικής Σχολής και προχωρήσαμε στην πρακτική εφαρμογή. Παρασκευάσαμε διάφορες γεύσεις παγωτού με τη βοήθεια του λογισμικού FnA Method, υπολογίσαμε και δοκιμάσαμε… μεταξύ άλλων και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγουν οι σπουδαστές.

Το ραντεβού φυσικά ανανεώνεται, αφού η χαρά μας για τη σχέση που δημιουργείται με τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων είναι μεγάλη.