Πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνολογίας παγωτού για επιχειρήσεις και τεχνίτες παγωτού (Επίπεδο 2)

Ice Cream Seminar Technology #Formulation

  1. Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου: 
  • Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
  • Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ημέρες (3 ημέρες θεωρία + 1 ημέρα πρακτική). Συνολική διάρκεια προγράμματος: 36 ώρες
  • Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κατόπιν συνεννόησης σε prive επίπεδο ή σε τμήμα 3-4 ατόμων
  • Ώρες διεξαγωγής: 9:00-18:00
  • Κόστος συμμετοχής:
  • 2350 ευρώ + ΦΠΑ (για τμήμα 3-4 ατόμων)
  • 2600 ευρώ + ΦΠΑ (για prive επίπεδο)

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@fna.gr ή στο +306940204963 για τις διαθέσιμες ημερομηνίες

Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:

Στο σεμινάριο επιπέδου 2, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν περισσότερο στην τεχνολογία του παγωτού, μέσα από εξειδικευμένα εργαλεία. Παρέχεται βαθύτερη γνώση ως προς τις πρώτες ύλες και τις παραμέτρους του παγωτού. Γι’ αυτό συνιστάται σε επαγγελματίες που έχουν ήδη μία προηγούμενη επαφή με το Formulation.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ

Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε και θα υπολογίσουμε:
1. Λευκά παγωτά (παγωτό βάσης, παγωτό με βάση τον κρόκο)
2. Παγωτά με βάση τον ξηρό καρπό ή τις πραλίνες 
3. Παγωτά με αλκοόλ
4. Παγωτά με βάση τη σοκολάτα 
5. Παγωτά με βάση τα τυριά (γιαούρτι, τυρί κρέμα, mascarpone)
6. Παγωτά με βάση τα φρούτα 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SORBET

Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε και θα υπολογίσουμε:
1. Υπολογισμός σορμπέ φρούτων (όξινα και γλυκά φρούτα)
2. Υπολογισμός σορμπέ πραλίνας 
3. Υπολογισμός σορμπέ σοκολάτας
4. Υπολογισμός σορμπέ με βάση το αλκοόλ 

Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθεί επίσης σχολαστικά:

  • Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα: Τεχνολογική ανάλυση, τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων
  • Τα σάκχαρα και τα γλυκαντικά: Χρήση, λειτουργία, αντιψυκτική ισχύς, σχετική γλυκίτητα, αντικατάσταση σακχάρων
  • Οι σταθεροποιητές και οι γαλακτοματοποιητές:  Τεχνολογική ανάλυση, ο ρόλος τους και η χρήση τους
  • Οι σοκολάτες και τα προϊόντα σοκολάτας: Τεχνολογική ανάλυση σοκολάτας, τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων
  • Οι πραλίνες ξηρών καρπών: Τεχνολογική ανάλυση, τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων, ποσοστά χρήσης και υπολογισμοί
  • Πάστες ξηρών καρπών: Πάστα φυστίκι, φουντούκι κ.ο.κ
  • Tα φρέσκα φρούτα: Τεχνολογική ανάλυση, ποσοστά χρήσης σύμφωνα με την οξύτητα τους, ισοστάθμιση σακχάρων φρούτων Brix

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με: 

  • Τη νομοθεσία και το τι ορίζει ο κώδικας τροφίμων και ποτών για το παγωτό
  • Τις διαφορές ανά κατηγορίες παγωτού (γαλλικό παγωτό, ιταλικό παγωτό, παγωτό καϊμάκι, παγωτό συμβατικό & συνεχόμενης ροής κ.ο.κ)
  • Ανάλυση διαγράμματος ροής κατά την παραγωγή
  • Κρίσιμα σημεία ελέγχου κατά την παραγωγή (παστερίωση ομογενοποίηση-κατάψυξη-συντήρηση τελικού προϊόντος)
  • Aνάλυση πρώτων υλών στους υπολογισμούς του παγωτού και των sorbets
  • Υπολογισμός ποσοστού διόγκωσης παγωτού
  • Τεχνολογική ανάλυση και σημασία χρήσης του Sock Freezer
  • Θερμοκρασία αποθήκευσης, θερμοκρασία πώλησης και διακίνησης παγωτού

Υπολογισμοί βασικών παράμετρων παγωτού όπως:

  • Συνολικά σάκχαρα
  • Συνολικά λιπαρά
  • Συνολικά ΣΥΑΛ
  • Συνολικά στέρεα
  • Αντιψυκτική ισχύς (% PAC)
  • Σχετική γλυκύτητα (%POD)
  • Λακτόζη
  • Αλκοόλ 
  • Θερμοκρασία Σερβιρίσματος παγωτού ή σορμπέ

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:

    • Booklet σεμιναρίου (ανάλυση θεωρίας και υπολογισμών)
    • Δωρεάν εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method (δώρο αξίας 375 €). Μετά τη λήξη της συνδρομής, απαιτείται ανανέωση αξίας 375€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονία (updates)
    • USB με βοηθητικό ψηφιακό υλικό (τεχνικά χαρακτηριστικά, σημειώσεις θεωρίας και υπολογισμών), κομπιουτεράκι – στυλό, τσάντα μεταφοράς FnA Company & Διαθλασίμετο 0-32% brix
    • Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό
    • Για όλες τις συνταγές επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους και τις προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες μέσα απο το σύγχρονο λογισμικό FnA Method 
    • Αν το σεμινάριο πραγματοποιείται σε prive επίπεδο (εκτός έδρας), όλα τα εξόδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής επιβαρύνουν αποκλειστικά την εκάστοτε επιχείρηση

©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Αγγελική Θρουβάλα
Αγγελική Θρουβάλα
CEO - Pastry Sinners, Χίος.
Read More
Το σεμινάριο αυτό ήταν εξαιρετικά δομημένο. O Γιάννης είχε κάνει εξαιρετική προετοιμασία χωρίζοντας την ύλη του σεμιναρίου σε δύο μέρη. Το ένα ήταν το θεωρητικό και το άλλο των υπολογισμών. Έχοντας, λοιπόν, κατά νου τη θεωρία και έχοντας κατανοήσει το κομμάτι αυτό, μπορούσες πολύ εύκολα να καταλάβεις πώς περνάς στο formulation των δικών σου συνταγών παγωτού. Προτείνω ανεπιφύλακτα το σεμινάριο αυτό, για οποίον θέλει να αποκτήσει γνώση τόσο των πρώτων υλών και πως αυτές χρησιμοποιούνται, όσο και το πως μπορεί κάποιος να διαμορφώνει τις δικές του συνταγές παγωτών.
Σπύρος Αφράτης
Σπύρος Αφράτης
CEO - Ζαχαροπλαστείο Κων/νου & Ελένης, Χαλκίδα
Read More
H οργάνωση του συγκεκριμένου σεμιναρίου πάνω στην τεχνολογία του παγωτού θεωρώ ότι κάλυψε όλες τις πλευρές, κάθε απορία. Στο σεμινάριο κατά κύριο λόγο μάθαμε πώς να υπολογίζουμε τη δική μας συνταγή από το μηδέν, πως να υπολογίζουμε τα παγωτά με βάση το αλκοόλ, με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με βάση τα φρούτα και τα σορμπέ. Σε κάποιον τρίτο, με λίγες λέξεις, θα έλεγα ότι ο Γιάννης είναι εδώ για να τον καθοδηγήσει και να του ανοίξει κάποιες πόρτες για το πώς πρέπει να σκεφτεί σωστά και να μάθει να υπολογίζει έπειτα. Μαθαίνει να μπαίνει σε μία διαδικασία που θα ωφελήσει και αυτόν αλλά και πολλούς άλλους τομείς που συνεπάγονται επίσης.
Γιώργος Μουζέλης
Γιώργος Μουζέλης
RnD, Pastry Developer
Read More
O Γιάννης έχει οργανώσει ένα απίστευτο project πάνω στο Formulation του παγωτού. Στο σεμινάριο μάθαμε πώς να υπολογίζουμε τις δικές μας συνταγές και το ποιες παραμέτρους πρέπει να ακολουθούμε για ένα σωστό μείγμα παγωτού. Ασχοληθήκαμε με όλες τις κατηγορίες του παγωτού και των σορμπέ, αναλύσαμε τις παραμέτρους και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το σεμινάριο αυτό, πρέπει ο καθένας να το παρακολουθήσει για να ανοίξουν οι ορίζοντες του. Προσφέρει κάτι που οι σχόλες στην Ελλάδα δεν διδάσκουν. Ταξίδεψα από την Κύπρο για να παρακολουθήσω αυτό το σεμινάριο και να πάρω την γνώμη αυτή. Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα της FnA Company.
Στέλιος Νικολιδάκης
Στέλιος Νικολιδάκης
Gelato Expert - Κρητικός Φούρνο Daily, Ηράκλειο
Read More
Η οργάνωση του σεμιναρίου ήταν άψογη, όλα ήταν στην εντέλεια. Δουλέψαμε πολύ στις ασκήσεις του σεμιναρίου και το πώς μπορούμε να υπολογίζουμε τις δικές μας συνταγές παγωτού από το μηδέν. Είναι ένα πολύ καλό σεμινάριο, όπου μέσα από την εφαρμογή μπορούμε να βγάλουμε τα διατροφικά στοιχεία των προϊόντων μας κάνοντας απόσβεση του οικονομικού πολύ γρήγορα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το σεμινάριο. Μέσα από το σεμινάριο ουσιαστικά γίνεσαι τζελατέρης αποκτώντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την τεχνολογία του παγωτού.
Κωνσταντίνος Μαρής
Κωνσταντίνος Μαρής
CEO - Ζαχαροπλαστείο "Το Μήλο", Άγιος Νικόλαος Κρήτης
Read More
Στο σεμινάριο της FnA Company για το παγωτό, αναλύσαμε και είδαμε πολλά θέματα αναφορικά με τις πρώτες ύλες του, έτσι ώστε να μπορούμε από μόνοι μας να δημιουργήσουμε ένα παγωτό, μία βάση, από το μηδέν. Αυτό το σεμινάριο είναι ένα εργαλείο για οποιονδήποτε ασχολείται με το χώρο, είτε επιχειρηματίας είτε τεχνικός. Θα φανεί χρήσιμο για το τελικό αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Το σεμινάριο μου φάνηκε πολύ καλά οργανωμένο. Είχε ωραίο υλικό, μας παρέχοντας πληροφορίες στις οποίες μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανατρέξεις, να σου λύσουν απορίες, να σε βγάλουν από μία δύσκολη θέση. Το σεμινάριο έχει εικονογραφημένο υλικό και πολύ σημαντικές πληροφορίες για τις πρώτες ύλες. Με το συνεχή πειραματισμό κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, μάθαμε ακόμη περισσότερα πράγματα.
Γιάννης Σαβουιδάκης
Γιάννης Σαβουιδάκης
CEO, Δια - Κρητών, Ηράκλειο
Read More
Ο Γιάννης και η ομάδα του έχουν οργανώσει πολύ καλά το υλικό του σεμιναρίου αυτού. Τόσο στη δομή όσο και στην θεματολογία. Είναι το δεύτερο σεμινάριο που παρακολουθώ. Το υλικό που μας δόθηκε τόσο σε θεωρία όσο και στους υπολογισμούς ήταν πολύ καλό. Δουλέψαμε πάνω στο λογισμικό το οποίο θεωρώ πολύ χρήσιμο τόσο στο παγωτό, όσο και στην ζαχαροπλαστική για την οργάνωση μια παραγωγής. Θα πρότεινα σε όλους τους επαγγελματίες, ζαχαροπλάστες, επιχειρηματίες να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και το λογισμικό της FnA Company, καθώς θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες και θα τους βοηθήσει να ξεχωρίσουν.
Ειρηναίος Δεμενεόπουλος
Ειρηναίος Δεμενεόπουλος
CEO - Μια ζωή Λουκουμάδες, Ηράκλειο Κρήτης
Read More
Ήταν από τα πιο οργανωμένα σεμινάρια. Γνωρίσαμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία των πρώτων υλών, με αποτέλεσμα να μάθουμε να κάνουμε δικές μας συνταγές από το μηδέν για να μπορούμε να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε πάνω στην δουλειά μας. Φυσικά και θα το πρότεινα, είναι εξαιρετικό, υπάρχει τρομερή οργάνωση και είναι πολύ αναλυτικό.
Γιάννης Τσιγκώνιας
Γιάννης Τσιγκώνιας
Head Pastry Chef - Avra Hotel, Ρέθυμνο
Read More
Η οργάνωση ήταν πολύ επιτυχημένη! Συγχαρητήρια στον Γιάννη σαν καινούριο εγχείρημα. Υπάρχει πολύ μεγάλος κύκλος πρώτων υλών, που μπορείς να κάνεις τα πάντα, μέσω γνώσης. Την οποία γνώση την έχει ο Γιάννης και μας την μετέδωσε. Προσδοκούμε ότι θα κάνεις επόμενα σεμινάρια Γιάννη! Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ενημέρωση.
Γιάννης Κουτσούκος
Γιάννης Κουτσούκος
CEO glykaki.gr, Αθήνα
Read More
Ήταν απίστευτη η οργάνωση αυτού του σεμιναρίου. Ήταν πάρα πολύ επεξηγηματικό και πλήρες. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλο το κόσμο να έρθει να το παρακολουθήσει. Θα τον βοηθήσει και θα τον κατατοπίσει πλήρως. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιάννη και σε όλη την ομάδα του. Θα ήταν κάτι που θα ήθελα να ξαναδώ και να ξανά παρακολουθήσω αν δημιουργήσει κάτι καινούργιο. Φυσικά και θα το πρότεινα, έχει τεράστια οφέλη.
Νίκος Χαλατσογιάννης
Νίκος Χαλατσογιάννης
Ιδιοκτήτης GELATI MA-RO
Read More
Η οργάνωση του σεμιναρίου παγωτού ήταν άριστη. Ο ιδιοκτήτης και οραματιστής της FnA Company είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός στο να σου μεταδώσει τις γνώσεις του και να σε κάνει να σκέφτεσαι με τέτοιο τρόπο, ώστε να παράγεις ένα σωστό προϊόν. Μέσα από αυτό το σεμινάριο, ανακαλύπτεις τον «τροχό» του παγωτού.
Σπύρος Αφράτης
Σπύρος Αφράτης
CEO - Ζαχαροπλαστείο Κωνσταντίνου & Ελένης
Read More
Η οργάνωση του σεμιναρίου για την τεχνολογία των παγωμένων mousse ήταν πολύ καλή. Ο Γιάννης ήταν έτοιμος να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα τα οποία τέθηκαν. Το υλικό ήταν σωστό και οργανωμένο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο σεμινάριο το οποίο είναι το δεύτερο, κατά σειρά, που έχω παρακολουθήσει στην FnA Company. Το πρώτο ήταν το σεμινάριο τεχνολογίας παγωτού το οποίο εφαρμόζω καθημερινά στην επιχείρησή μου. Με έχει βοηθήσει τόσο κοστολογικά όσο και παραγωγικά.
Απόστολος Τσολάκος
Απόστολος Τσολάκος
Ιδιοκτήτης Lolitas Gelato, Gelateria in Oia Santorini
Read More
Μέσα από το σεμινάριο της FnA Company μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε παγωτό με…χαρτί και στυλό. Δηλαδή καθόμαστε σε ένα γραφείο, παίρνουμε ένα κομπιουτεράκι και με τη βοήθεια του λογισμικού FnA Method -που ευτυχώς βγήκε στην αγορά- βλέπουμε αν τα αποτελέσματα των σκέψεων και των υπολογισμών μας έχουν βάση, μπορούν να γίνουν συνταγή.
Previous
Next

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας ή ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες.