Blog
Πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνολογίας παγωτού για επιχειρήσεις και τεχνίτες παγωτού (Επίπεδο 2)









Ice Cream Seminar Technology #Formulation
- Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου:
- Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
- Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ημέρες (3 ημέρες θεωρία + 1 ημέρα πρακτική). Συνολική διάρκεια προγράμματος: 36 ώρες
- Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κατόπιν συνεννόησης σε prive επίπεδο ή σε τμήμα 3-4 ατόμων
- Ώρες διεξαγωγής: 9:00-18:00
- Κόστος συμμετοχής:
- 2350 ευρώ + ΦΠΑ (για τμήμα 3-4 ατόμων)
- 2600 ευρώ + ΦΠΑ (για prive επίπεδο)
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@fna.gr ή στο +306940204963 για τις διαθέσιμες ημερομηνίες
Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:
Στο σεμινάριο επιπέδου 2, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν περισσότερο στην τεχνολογία του παγωτού, μέσα από εξειδικευμένα εργαλεία. Παρέχεται βαθύτερη γνώση ως προς τις πρώτες ύλες και τις παραμέτρους του παγωτού. Γι’ αυτό συνιστάται σε επαγγελματίες που έχουν ήδη μία προηγούμενη επαφή με το Formulation.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ
Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε και θα υπολογίσουμε:
1. Λευκά παγωτά (παγωτό βάσης, παγωτό με βάση τον κρόκο)
2. Παγωτά με βάση τον ξηρό καρπό ή τις πραλίνες
3. Παγωτά με αλκοόλ
4. Παγωτά με βάση τη σοκολάτα
5. Παγωτά με βάση τα τυριά (γιαούρτι, τυρί κρέμα, mascarpone)
6. Παγωτά με βάση τα φρούτα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SORBET
Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε και θα υπολογίσουμε:
1. Υπολογισμός σορμπέ φρούτων (όξινα και γλυκά φρούτα)
2. Υπολογισμός σορμπέ πραλίνας
3. Υπολογισμός σορμπέ σοκολάτας
4. Υπολογισμός σορμπέ με βάση το αλκοόλ
Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθεί επίσης σχολαστικά:
- Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα: Τεχνολογική ανάλυση, τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων
- Τα σάκχαρα και τα γλυκαντικά: Χρήση, λειτουργία, αντιψυκτική ισχύς, σχετική γλυκίτητα, αντικατάσταση σακχάρων
- Οι σταθεροποιητές και οι γαλακτοματοποιητές: Τεχνολογική ανάλυση, ο ρόλος τους και η χρήση τους
- Οι σοκολάτες και τα προϊόντα σοκολάτας: Τεχνολογική ανάλυση σοκολάτας, τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων
- Οι πραλίνες ξηρών καρπών: Τεχνολογική ανάλυση, τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων, ποσοστά χρήσης και υπολογισμοί
- Πάστες ξηρών καρπών: Πάστα φυστίκι, φουντούκι κ.ο.κ
- Tα φρέσκα φρούτα: Τεχνολογική ανάλυση, ποσοστά χρήσης σύμφωνα με την οξύτητα τους, ισοστάθμιση σακχάρων φρούτων Brix
Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με:
- Τη νομοθεσία και το τι ορίζει ο κώδικας τροφίμων και ποτών για το παγωτό
- Τις διαφορές ανά κατηγορίες παγωτού (γαλλικό παγωτό, ιταλικό παγωτό, παγωτό καϊμάκι, παγωτό συμβατικό & συνεχόμενης ροής κ.ο.κ)
- Ανάλυση διαγράμματος ροής κατά την παραγωγή
- Κρίσιμα σημεία ελέγχου κατά την παραγωγή (παστερίωση ομογενοποίηση-κατάψυξη-συντήρηση τελικού προϊόντος)
- Aνάλυση πρώτων υλών στους υπολογισμούς του παγωτού και των sorbets
- Υπολογισμός ποσοστού διόγκωσης παγωτού
- Τεχνολογική ανάλυση και σημασία χρήσης του Sock Freezer
- Θερμοκρασία αποθήκευσης, θερμοκρασία πώλησης και διακίνησης παγωτού
Υπολογισμοί βασικών παράμετρων παγωτού όπως:
- Συνολικά σάκχαρα
- Συνολικά λιπαρά
- Συνολικά ΣΥΑΛ
- Συνολικά στέρεα
- Αντιψυκτική ισχύς (% PAC)
- Σχετική γλυκύτητα (%POD)
- Λακτόζη
- Αλκοόλ
- Θερμοκρασία Σερβιρίσματος παγωτού ή σορμπέ
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
-
- Booklet σεμιναρίου (ανάλυση θεωρίας και υπολογισμών)
- Δωρεάν εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method (δώρο αξίας 375 €). Μετά τη λήξη της συνδρομής, απαιτείται ανανέωση αξίας 375€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονία (updates)
- USB με βοηθητικό ψηφιακό υλικό (τεχνικά χαρακτηριστικά, σημειώσεις θεωρίας και υπολογισμών), κομπιουτεράκι – στυλό, τσάντα μεταφοράς FnA Company & Διαθλασίμετο 0-32% brix
- Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό
- Για όλες τις συνταγές επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους και τις προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες μέσα απο το σύγχρονο λογισμικό FnA Method
- Αν το σεμινάριο πραγματοποιείται σε prive επίπεδο (εκτός έδρας), όλα τα εξόδα πρώτων υλών, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής επιβαρύνουν αποκλειστικά την εκάστοτε επιχείρηση
Εάν έχεις κάνει εγγραφή στο σεμινάριο συνδέσου με τους κωδικούς σου εδώ!
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.











