Vegan σεμινάριο παγωτού & σορμπέ Level 1

Ice Cream Seminar Technology #Formulation

 1. Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου: 
 • Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
 • Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (1 ημέρα θεωρία + 1 ημέρα πρακτική). 
 • Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
 • Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κατόπιν συνεννόησης σε prive επίπεδο 
 • Ώρες διεξαγωγής: 9:00-18:00
 • Κόστος συμμετοχής
 • Tμήμα 3-4 ατόμων: 1800 ευρώ + ΦΠΑ 
 • Prive επίπεδο: 2400 ευρώ + ΦΠΑ
 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@fna.gr ή στο +306940204963 για τις διαθέσιμες ημερομηνίες

Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα για τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:

Θεματολογία σεμιναρίου:

Μία από τις ανάγκες της αγοράς είναι τα προϊόντα vegan. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για το καταναλωτικό αυτό κοινό, ο βιγκανισμός δεν είναι μόδα αλλά μια στάση ζωής. Οφείλουμε λοιπόν να ενημερωνόμαστε σωστά και να τους προσφέρουμε ισάξιες επιλογές. Μέσα από αυτό το σεμινάριο αναλύουμε τη vegan φιλοσοφία και την προσαρμόζουμε στην τεχνολογία του παγωτού. Δημιουργούμε, υπολογίζουμε και αναλύουμε συνταγές παγωτού vegan που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις κανονικές.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ

Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε τα γάλατα φυτικής προέλευσης, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τα διατροφικά τους στοιχεία και τη χρήση τους στο παγωτού. Πιο συγκριμένα θα αναλύσουμε: 

 • Γάλα σόγιας
 • Γάλα αμυγδάλου
 • Γάλα φουντουκιού
 • Γάλα κάσιους
 • Γάλα φυστικιού
 • Γάλα βρώμης
 • Γάλα σόγιας 

Και το πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αντικατασταθούν μέσα στις συνταγές του παγωτού. Eξισορροπούμε και αναλύουμε τις συνταγές μας με vegan προϊόντα. 

 • Εισαγωγική ανάλυση γλυκαντικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή παγωτών χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τεχνολογική ανάλυση σακχάρων και επεξήγηση για το πώς αυτά επηρεάζουν ένα μείγμα παγωτού.

Ενώ ολοκληρωμένο booklet συνταγών με τις διατροφικές ετικέτες των συνταγών θα δοθεί για παγωτά:

 1. Παγωτό βανίλια vegan 
 2. Παγωτό σοκολάτα γάλακτος vegan 
 3. Παγωτό cheesecake vegan
 4. Παγωτό σοκολάτα 65% vegan 
 5. Παγωτό φυστίκι vegan
 6. Παγωτό tiramisu vegan
 7. Παγωτό με βάση το αλκοόλ vegan
 8. Παγωτό με βάση το φρούτο vegan
 9. Παγωτό πραλίνας vegan 
 10. Σορμπέ φρούτων vegan
 11. Σορμπέ φυστίκι vegan 
 12. Σορμπέ φουντούκι vegan 
 13. Σορμπέ με βάση το αλκοόλ vegan
 14. Σορμπέ με βάση τις πραλίνες vegan
 15. Σορμπέ σοκολάτας vegan

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με: 

 • Ανάλυση διαγράμματος ροής κατά την παραγωγή
 • Κρίσιμα σημεία ελέγχου κατά την παραγωγή (παστερίωση- ομογενοποίηση-κατάψυξη-συντήρηση τελικού προϊόντος)
 • Aνάλυση πρώτων υλών στους υπολογισμούς του παγωτού και των sorbets
 • Υπολογισμός ποσοστού διόγκωσης παγωτού
 • Τεχνολογική ανάλυση και σημασία χρήσης του Sock Freezer
 • Θερμοκρασία αποθήκευσης, θερμοκρασία πώλησης και διακίνησης παγωτού
 • Υπολογισμός θερμοκρασίας σερβιρίσματος (ανάλυση θεωρίας και υπολογισμοί αντιψυκτικής ισχύος)

Υπολογισμοί βασικών παράμετρων παγωτού όπως:

 • Συνολικά Σάκχαρα
 • Συνολικά Λιπαρά
 • Συνολικά Στέρεα
 • Αντιψυκτική ισχύς (% PAC)
 • Σχετική Γλυκύτητα (%POD)
 • Αλκοόλ 
 • Θερμοκρασία σερβιρίσματος παγωτού ή σορμπέ
 • Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
  • Booklet σεμιναρίου με 15 vegan συνταγές παγωτού και σορμπέ.
  • Δωρεάν εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method (δώρο αξίας 375 €). Μετά τη λήξη της συνδρομής, απαιτείται ανανέωση αξίας 375€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονιά (updates)
  • USB με όλο το υλικό του σεμιναρίου, κομπιουτεράκι – στυλό, τσάντα μεταφοράς FnA Company
  • Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό (στα τμήματα των γκρουπ)
  • Για όλες τις συνταγές, επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρου μέσα απο το σύγχρονο λογισμικό FnA Method 
  • Αν το σεμινάριο πραγματοποιείται σε prive επίπεδο, όλα τα εξόδα πρώτων υλών, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής επιβαρύνουν αποκλειστικά την εκάστοτε επιχείρηση (σεμινάρια εκτός έδρας). 

©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Αγγελική Θρουβάλα
Αγγελική Θρουβάλα
CEO - Pastry Sinners, Χίος.
Read More
Το σεμινάριο αυτό ήταν εξαιρετικά δομημένο. O Γιάννης είχε κάνει εξαιρετική προετοιμασία χωρίζοντας την ύλη του σεμιναρίου σε δύο μέρη. Το ένα ήταν το θεωρητικό και το άλλο των υπολογισμών. Έχοντας, λοιπόν, κατά νου τη θεωρία και έχοντας κατανοήσει το κομμάτι αυτό, μπορούσες πολύ εύκολα να καταλάβεις πώς περνάς στο formulation των δικών σου συνταγών παγωτού. Προτείνω ανεπιφύλακτα το σεμινάριο αυτό, για οποίον θέλει να αποκτήσει γνώση τόσο των πρώτων υλών και πως αυτές χρησιμοποιούνται, όσο και το πως μπορεί κάποιος να διαμορφώνει τις δικές του συνταγές παγωτών.
Σπύρος Αφράτης
Σπύρος Αφράτης
CEO - Ζαχαροπλαστείο Κων/νου & Ελένης, Χαλκίδα
Read More
H οργάνωση του συγκεκριμένου σεμιναρίου πάνω στην τεχνολογία του παγωτού θεωρώ ότι κάλυψε όλες τις πλευρές, κάθε απορία. Στο σεμινάριο κατά κύριο λόγο μάθαμε πώς να υπολογίζουμε τη δική μας συνταγή από το μηδέν, πως να υπολογίζουμε τα παγωτά με βάση το αλκοόλ, με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με βάση τα φρούτα και τα σορμπέ. Σε κάποιον τρίτο, με λίγες λέξεις, θα έλεγα ότι ο Γιάννης είναι εδώ για να τον καθοδηγήσει και να του ανοίξει κάποιες πόρτες για το πώς πρέπει να σκεφτεί σωστά και να μάθει να υπολογίζει έπειτα. Μαθαίνει να μπαίνει σε μία διαδικασία που θα ωφελήσει και αυτόν αλλά και πολλούς άλλους τομείς που συνεπάγονται επίσης.
Γιώργος Μουζέλης
Γιώργος Μουζέλης
RnD, Pastry Developer
Read More
O Γιάννης έχει οργανώσει ένα απίστευτο project πάνω στο Formulation του παγωτού. Στο σεμινάριο μάθαμε πώς να υπολογίζουμε τις δικές μας συνταγές και το ποιες παραμέτρους πρέπει να ακολουθούμε για ένα σωστό μείγμα παγωτού. Ασχοληθήκαμε με όλες τις κατηγορίες του παγωτού και των σορμπέ, αναλύσαμε τις παραμέτρους και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το σεμινάριο αυτό, πρέπει ο καθένας να το παρακολουθήσει για να ανοίξουν οι ορίζοντες του. Προσφέρει κάτι που οι σχόλες στην Ελλάδα δεν διδάσκουν. Ταξίδεψα από την Κύπρο για να παρακολουθήσω αυτό το σεμινάριο και να πάρω την γνώμη αυτή. Ευχαριστώ πολύ όλη την ομάδα της FnA Company.
Στέλιος Νικολιδάκης
Στέλιος Νικολιδάκης
Gelato Expert - Κρητικός Φούρνο Daily, Ηράκλειο
Read More
Η οργάνωση του σεμιναρίου ήταν άψογη, όλα ήταν στην εντέλεια. Δουλέψαμε πολύ στις ασκήσεις του σεμιναρίου και το πώς μπορούμε να υπολογίζουμε τις δικές μας συνταγές παγωτού από το μηδέν. Είναι ένα πολύ καλό σεμινάριο, όπου μέσα από την εφαρμογή μπορούμε να βγάλουμε τα διατροφικά στοιχεία των προϊόντων μας κάνοντας απόσβεση του οικονομικού πολύ γρήγορα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το σεμινάριο. Μέσα από το σεμινάριο ουσιαστικά γίνεσαι τζελατέρης αποκτώντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την τεχνολογία του παγωτού.
Κωνσταντίνος Μαρής
Κωνσταντίνος Μαρής
CEO - Ζαχαροπλαστείο "Το Μήλο", Άγιος Νικόλαος Κρήτης
Read More
Στο σεμινάριο της FnA Company για το παγωτό, αναλύσαμε και είδαμε πολλά θέματα αναφορικά με τις πρώτες ύλες του, έτσι ώστε να μπορούμε από μόνοι μας να δημιουργήσουμε ένα παγωτό, μία βάση, από το μηδέν. Αυτό το σεμινάριο είναι ένα εργαλείο για οποιονδήποτε ασχολείται με το χώρο, είτε επιχειρηματίας είτε τεχνικός. Θα φανεί χρήσιμο για το τελικό αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Το σεμινάριο μου φάνηκε πολύ καλά οργανωμένο. Είχε ωραίο υλικό, μας παρέχοντας πληροφορίες στις οποίες μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανατρέξεις, να σου λύσουν απορίες, να σε βγάλουν από μία δύσκολη θέση. Το σεμινάριο έχει εικονογραφημένο υλικό και πολύ σημαντικές πληροφορίες για τις πρώτες ύλες. Με το συνεχή πειραματισμό κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, μάθαμε ακόμη περισσότερα πράγματα.
Γιάννης Σαβουιδάκης
Γιάννης Σαβουιδάκης
CEO, Δια - Κρητών, Ηράκλειο
Read More
Ο Γιάννης και η ομάδα του έχουν οργανώσει πολύ καλά το υλικό του σεμιναρίου αυτού. Τόσο στη δομή όσο και στην θεματολογία. Είναι το δεύτερο σεμινάριο που παρακολουθώ. Το υλικό που μας δόθηκε τόσο σε θεωρία όσο και στους υπολογισμούς ήταν πολύ καλό. Δουλέψαμε πάνω στο λογισμικό το οποίο θεωρώ πολύ χρήσιμο τόσο στο παγωτό, όσο και στην ζαχαροπλαστική για την οργάνωση μια παραγωγής. Θα πρότεινα σε όλους τους επαγγελματίες, ζαχαροπλάστες, επιχειρηματίες να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και το λογισμικό της FnA Company, καθώς θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες και θα τους βοηθήσει να ξεχωρίσουν.
Ειρηναίος Δεμενεόπουλος
Ειρηναίος Δεμενεόπουλος
CEO - Μια ζωή Λουκουμάδες, Ηράκλειο Κρήτης
Read More
Ήταν από τα πιο οργανωμένα σεμινάρια. Γνωρίσαμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία των πρώτων υλών, με αποτέλεσμα να μάθουμε να κάνουμε δικές μας συνταγές από το μηδέν για να μπορούμε να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε πάνω στην δουλειά μας. Φυσικά και θα το πρότεινα, είναι εξαιρετικό, υπάρχει τρομερή οργάνωση και είναι πολύ αναλυτικό.
Γιάννης Τσιγκώνιας
Γιάννης Τσιγκώνιας
Head Pastry Chef - Avra Hotel, Ρέθυμνο
Read More
Η οργάνωση ήταν πολύ επιτυχημένη! Συγχαρητήρια στον Γιάννη σαν καινούριο εγχείρημα. Υπάρχει πολύ μεγάλος κύκλος πρώτων υλών, που μπορείς να κάνεις τα πάντα, μέσω γνώσης. Την οποία γνώση την έχει ο Γιάννης και μας την μετέδωσε. Προσδοκούμε ότι θα κάνεις επόμενα σεμινάρια Γιάννη! Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ενημέρωση.
Γιάννης Κουτσούκος
Γιάννης Κουτσούκος
CEO glykaki.gr, Αθήνα
Read More
Ήταν απίστευτη η οργάνωση αυτού του σεμιναρίου. Ήταν πάρα πολύ επεξηγηματικό και πλήρες. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλο το κόσμο να έρθει να το παρακολουθήσει. Θα τον βοηθήσει και θα τον κατατοπίσει πλήρως. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιάννη και σε όλη την ομάδα του. Θα ήταν κάτι που θα ήθελα να ξαναδώ και να ξανά παρακολουθήσω αν δημιουργήσει κάτι καινούργιο. Φυσικά και θα το πρότεινα, έχει τεράστια οφέλη.
Νίκος Χαλατσογιάννης
Νίκος Χαλατσογιάννης
Ιδιοκτήτης GELATI MA-RO
Read More
Η οργάνωση του σεμιναρίου παγωτού ήταν άριστη. Ο ιδιοκτήτης και οραματιστής της FnA Company είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός στο να σου μεταδώσει τις γνώσεις του και να σε κάνει να σκέφτεσαι με τέτοιο τρόπο, ώστε να παράγεις ένα σωστό προϊόν. Μέσα από αυτό το σεμινάριο, ανακαλύπτεις τον «τροχό» του παγωτού.
Σπύρος Αφράτης
Σπύρος Αφράτης
CEO - Ζαχαροπλαστείο Κωνσταντίνου & Ελένης
Read More
Η οργάνωση του σεμιναρίου για την τεχνολογία των παγωμένων mousse ήταν πολύ καλή. Ο Γιάννης ήταν έτοιμος να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα τα οποία τέθηκαν. Το υλικό ήταν σωστό και οργανωμένο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο σεμινάριο το οποίο είναι το δεύτερο, κατά σειρά, που έχω παρακολουθήσει στην FnA Company. Το πρώτο ήταν το σεμινάριο τεχνολογίας παγωτού το οποίο εφαρμόζω καθημερινά στην επιχείρησή μου. Με έχει βοηθήσει τόσο κοστολογικά όσο και παραγωγικά.
Απόστολος Τσολάκος
Απόστολος Τσολάκος
Ιδιοκτήτης Lolitas Gelato, Gelateria in Oia Santorini
Read More
Μέσα από το σεμινάριο της FnA Company μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε παγωτό με…χαρτί και στυλό. Δηλαδή καθόμαστε σε ένα γραφείο, παίρνουμε ένα κομπιουτεράκι και με τη βοήθεια του λογισμικού FnA Method -που ευτυχώς βγήκε στην αγορά- βλέπουμε αν τα αποτελέσματα των σκέψεων και των υπολογισμών μας έχουν βάση, μπορούν να γίνουν συνταγή.
Previous
Next

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας ή ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες.