Vegan σεμινάριο παγωτού & σορμπέ Level 1






















Ice Cream Seminar Technology #Formulation
- Βασικές Πληροφορίες Σεμιναρίου:
- Εισηγητής Σεμιναρίου:Σκουρογιαννάκης Ιωάννης, CEO, Founder
- Διάρκεια Σεμιναρίου: 2 ημέρες (1 ημέρα θεωρία + 1 ημέρα πρακτική). Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
- Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Κατόπιν συννενόησης σε prive επίπεδο ή σε τμήμα 3-4 ατόμων
- Ώρες διεξαγωγής: 9:00-18:00
- Κόστος Συμμετοχής:
- 1650 ευρώ + ΦΠΑ (για τμήμα 3-4 ατόμων)
- 1950 ευρώ + ΦΠΑ (για prive επίπεδο)
Επικοινωνήστε μαζί μας info@fna.gr / +306940204963
Αναλυτική Παρουσίαση Θεματολογίας Σεμιναρίου:
Θεματολογία Σεμιναρίου:
Μία απο τις ανάγκες της αγοράς είναι τα προιόντα Vegan. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για το καταναλωτικό αυτό κοινό ο βιγκανισμός δεν είναι μόδα αλλά μια στάση ζωής. Οφείλουμε λοιπόν να ενημερωνόμαστε σωστά και τους προσφέρουμε ισάξιες επιλογές. Μέσα απο το σεμινάριο αυτό αναλύουμε την φιλοσοφία του vegan και την προσαρμόζουμε με την τεχνολογία του παγωτού! Δημιουργούμε, υπολογίζουμε και αναλύουμε συνταγές παγωτόυ vegan που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τις κανονικές.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ
Στο Σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε τα γάλατα φυτικής προέλευσης, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, διατροφικά τους στοιχεία και την χρήση τους στο παγωτού. Πιο συγκριμένα θα αναλύσουμε τα:
- Γάλα σόγιας
- Γάλα αμυγδάλου
- Γάλα φουντουκιού
- Γάλα Κάσιους
- Γάλα φυστικιού
- Γάλα βρώμης
- Γάλα σόγιας
Και το πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αντικατασταθούν μέσα στις συνταγές του παγωτού. Eξισσοροπούμε, αναλύουμε και προσαρμόζουμε τις συνταγές μας με Vegan προιόντα.
- Εισαγωγική ανάλυση γλυκαντικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τεχνολογική ανάλυση σακχάρων και επεξήγηση για το πως αυτά επηρρεάζουν ένα μείγμα παγωτού.
Ενώ ολοκληρωμένο booklet συνταγών με τις διατροφικές ετικέτες των συνταγών θα δοθεί για παγωτά:
- Παγωτό Βανίλια Vegan
- Παγωτό Σοκολάτα γάλακτος Vegan
- Παγωτό Λευκή σοκολάτας Vegan
- Παγωτό Σοκολάτα 65% Vegan
- Παγωτό Φυστίκι Vegan
- Παγωτό Φουντούκι Vegan
- Παγωτό με βάση το αλκοολ Vegan
- Παγωτό με βάση το φρούτο Vegan
- Παγωτό Πραλίνας Vegan
- Σορμπέ Φρούτων Vegan
- Σορμπέ Φυστίκι Vegan
- Σορμπέ Φουντούκι Vegan
- Σορμπέ με βάση το αλκοολ Vegan
- Σορμπε με βάση τις πραλίνες Vegan
- Σορμπε Σοκολάτας Vegan
Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με:
- Ανάλυση διαγράμματος ροής κατά την παραγωγή
- Κρίσιμα σημεία ελένχου κατά την παραγωγή (παστερίωση ομογενοποίηση- κατάψυξη- συντήρηση τελικού προιόντος)
- Aνάλυση πρώτων υλών στους υπολογισμούς του παγωτού και των sorbets.
- Υπολογισμός ποσοστού διόγκωσης παγωτού
- Τεχνολογική ανάλυση και σημασία χρήσης του Sock Freezer
- Θερμοκρασία αποθήκευσης, θερμοκρασία πώλησης και διακείνησης παγωτού
- Υπολογισμός θερμοκρασιάς σερβιρίσματος (ανάλυση θεωρίας καi υπολογισμοί αντιψυκτικής ισχύς)
Υπολογισμοί βασικών παράμετρων παγωτού όπως
- Συνολικά Σάκχαρα,
- Συνολικά Λιπαρά,
- Συνολικά Συάλ,
- Συνολικά Στέρεα,
- Αντιψυκτική ισχύς (% PAC)
- Σχετική Γλυκίτητα (%POD)
- Λακτόζη
- Αλκοόλ
- Θερμοκρασία Σερβιρίσματος παγωτού ή σορμπέ
- Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
-
- Booklet σεμιναρίου με 15 Συνταγές Παγωτού και σορμπέ Vegan.
- Δωρεάν εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method. (Δώρο αξίας 325 €). Μετά την λήξη της συνδρομής απαιτείται ανανέωση αξίας 325€ και 100€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονία (updates)
- USB με βοηθητικό ψηφιακό υλικό (Τεχνικά χαρακτηριστικά, σημειώσεις) κομπιουτεράκι – στυλό, τσάντα μεταφοράς FnA Company.
- Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό (στα τμήματα των γκρούπ)
- Γία όλες τις συνταγές επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους και τις προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες μέσα απο το σύνχρονο λογισμικό FnA Method
- Αν το σεμινάριο πραγματοποιείται σε prive επίπεδο, όλα τα εξόδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής επιβαρρύνουν αποκλειστικά την εκάστοτε επιχείρηση (σεμινάρια εκτός έδρας).
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.











