Vegan σεμινάριο παγωτού & σορμπέ Level 1
Ice Cream Seminar Technology #Formulation
- Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου:
- Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
- Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (1 ημέρα θεωρία + 1 ημέρα πρακτική).
- Συνολική διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
- Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κατόπιν συνεννόησης σε prive επίπεδο ή σε τμήμα 3-4 ατόμων
- Ώρες διεξαγωγής: 10:00-16:00
-
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: Pastry Chef – Consultant Chef, τεχνικούς εταιρίων, R&D Developers, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τεχνολόγους τροφίμων ή σε ζαχαροπλάστες που θέλουν να εμβαθύνουν στην τεχνολογία τροφίμων και στους υπολογισμούς της ζαχαροπλαστικής.
- Κόστος συμμετοχής:
- 1800 ευρώ + ΦΠΑ (για τμήμα 3 – 4 ατόμων)
- 2400 ευρώ + ΦΠΑ (για prive επίπεδο, εντός έδρας)
- Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο στον δικό σας χώρο επικοινωνήστε μαζί μας για κόστος και διαθεσιμότητα.
Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα
Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:
Θεματολογία σεμιναρίου:
Μία από τις ανάγκες της αγοράς είναι τα προϊόντα vegan. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για το καταναλωτικό αυτό κοινό, ο βιγκανισμός δεν είναι μόδα αλλά μια στάση ζωής. Οφείλουμε λοιπόν να ενημερωνόμαστε σωστά και να τους προσφέρουμε ισάξιες επιλογές. Μέσα από αυτό το σεμινάριο αναλύουμε τη vegan φιλοσοφία και την προσαρμόζουμε στην τεχνολογία του παγωτού. Δημιουργούμε, υπολογίζουμε και αναλύουμε συνταγές παγωτού vegan που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις κανονικές.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ
Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε τα γάλατα φυτικής προέλευσης, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τα διατροφικά τους στοιχεία και τη χρήση τους στο παγωτού. Πιο συγκριμένα θα αναλύσουμε:
- Γάλα σόγιας
- Γάλα αμυγδάλου
- Γάλα φουντουκιού
- Γάλα κάσιους
- Γάλα φυστικιού
- Γάλα βρώμης
- Γάλα σόγιας
Και το πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αντικατασταθούν μέσα στις συνταγές του παγωτού. Eξισορροπούμε και αναλύουμε τις συνταγές μας με vegan προϊόντα.
- Εισαγωγική ανάλυση γλυκαντικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή παγωτών χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τεχνολογική ανάλυση σακχάρων και επεξήγηση για το πώς αυτά επηρεάζουν ένα μείγμα παγωτού.
Ενώ ολοκληρωμένο booklet συνταγών με τις διατροφικές ετικέτες των συνταγών θα δοθεί για παγωτά:
- Παγωτό βανίλια vegan
- Παγωτό σοκολάτα γάλακτος vegan
- Παγωτό cheesecake vegan
- Παγωτό σοκολάτα 65% vegan
- Παγωτό φυστίκι vegan
- Παγωτό tiramisu vegan
- Παγωτό με βάση το αλκοόλ vegan
- Παγωτό με βάση το φρούτο vegan
- Παγωτό πραλίνας vegan
- Σορμπέ φρούτων vegan
- Σορμπέ φυστίκι vegan
- Σορμπέ φουντούκι vegan
- Σορμπέ με βάση το αλκοόλ vegan
- Σορμπέ με βάση τις πραλίνες vegan
- Σορμπέ σοκολάτας vegan
Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με:
- Ανάλυση διαγράμματος ροής κατά την παραγωγή
- Κρίσιμα σημεία ελέγχου κατά την παραγωγή (παστερίωση- ομογενοποίηση-κατάψυξη-συντήρηση τελικού προϊόντος)
- Aνάλυση πρώτων υλών στους υπολογισμούς του παγωτού και των sorbets
- Υπολογισμός ποσοστού διόγκωσης παγωτού
- Τεχνολογική ανάλυση και σημασία χρήσης του Sock Freezer
- Θερμοκρασία αποθήκευσης, θερμοκρασία πώλησης και διακίνησης παγωτού
- Υπολογισμός θερμοκρασίας σερβιρίσματος (ανάλυση θεωρίας και υπολογισμοί αντιψυκτικής ισχύος)
Υπολογισμοί βασικών παράμετρων παγωτού όπως:
- Συνολικά Σάκχαρα
- Συνολικά Λιπαρά
- Συνολικά Στέρεα
- Αντιψυκτική ισχύς (% PAC)
- Σχετική Γλυκύτητα (%POD)
- Αλκοόλ
- Θερμοκρασία σερβιρίσματος παγωτού ή σορμπέ
- Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
- Booklet σεμιναρίου με 15 vegan συνταγές παγωτού και σορμπέ.
- Δωρεάν εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method (δώρο αξίας 375 €). Μετά τη λήξη της συνδρομής, απαιτείται ανανέωση αξίας 375€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονιά (updates)
- USB με όλο το υλικό του σεμιναρίου, κομπιουτεράκι – στυλό, τσάντα μεταφοράς FnA Company
- Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό (στα τμήματα των γκρουπ)
- Για όλες τις συνταγές, επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρου μέσα απο το σύγχρονο λογισμικό FnA Method
- Αν το σεμινάριο πραγματοποιείται σε prive επίπεδο, όλα τα εξόδα πρώτων υλών, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής επιβαρύνουν αποκλειστικά την εκάστοτε επιχείρηση (σεμινάρια εκτός έδρας).
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.