Vegan Σεμινάριο Χειροποίητης Σοκολάτας (Bean To Bar Formulation)








Bean to Bar Seminar Technology #Formulation
Βασικές Πληροφορίες Σεμιναρίου:
Εισηγητής Σεμιναρίου:
Σκουρογιαννάκης Ιωάννης, CEO, Founder
Διάρκεια Σεμιναρίου: 2 ημέρες (9ώρες/ημέρα).
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Επικοινωνήστε μάζι μας
Ώρες διεξαγωγής: 9:00-18:00
Κόστος Συμμετοχής:1750 ευρώ + ΦΠΑ
Προσεχή ημερομηνία σεμιναρίου:
7-8/02/2022
Επικοινωνήστε μαζί μας info@fna.gr / +306940204963
Αναλυτική Παρουσίαση Θεματολογίας Σεμιναρίου:
Μία απο τις ανάγκες της αγοράς είναι τα προιόντα Vegan. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για το καταναλωτικό αυτό κοινό ο βιγκανισμός δεν είναι μόδα αλλά μια στάση ζωής. Οφείλουμε λοιπόν να ενημερωνόμαστε σωστά και τους προσφέρουμε ισάξιες επιλογές. Μέσα απο το σεμινάριο αυτό αναλύουμε την φιλοσοφία του vegan και την προσαρμόζουμε με την τεχνολογία της σοκολάτας! Δημιουργούμε, υπολογίζουμε και αναλύουμε συνταγές σοκολάτας vegan που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τις κανονικές.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ VEGAN
Στο Σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε τα γάλατα φυτικής προέλευσης, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, διατροφικά τους στοιχεία και την χρήση τους στην σοκολάτα. Πιο συγκριμένα θα αναλύσουμε τα:
- Γάλα καρύδας σε σκόνη
- Γάλα σκόνη φυτικής προέλευσης
- Υποκατάστατο γάλατος 26% σε μορφή σκόνης
Και το πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αντικατασταθούν μέσα στις συνταγές της σοκολάτας, δημιουργόντας σοκολάτες γάλακτος, λευκές Vegan. Eξισσοροπούμε, αναλύουμε και προσαρμόζουμε τις συνταγές μας με Vegan προιόντα.
- Εισαγωγική ανάλυση γλυκαντικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τεχνολογική ανάλυση σακχάρων και επεξήγηση για το πως αυτά επηρρεάζουν μια σοκολάτα
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
- Booklet Σεμιναρίου (Βιβλίο Συνταγών με αναλύσεις και τρόπο εκτέλεσης αναλυτικά)
- Δωρεάν Εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method. (Δώρο αξίας 225 €). Μετά την λήξη της συνδρομής απαιτείται ανανέωση αξίας 225€ και 100€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονία (updates)
- USB με βοηθητικό ψηφιακό υλικό. Κομπιουτεράκι – Στυλό
- Προσφέρεται Καφές και Μεσημεριανό
Ενώ ολοκληρωμένο booklet συνταγών με τις διατροφικές ετικέτες των συνταγών θα δοθεί για Σοκολάτες Bean To Bar:
- Σοκολάτα 75%
- Σοκολάτα 65%
- Σοκολάτα 55%
- Σοκολάτα γάλακτος 45% Vegan με τόνκα
- Σοκολάτα γάλατκος 38% Vegan με βατόμουρο
- Λευκή σοκολάτα Vegan με βανίλια
- Λευκή σοκολάτα espresso Vegan
- Σοκολάτα Γάλακτος με passion fruit Vegan
- Σοκολάτα καραμέλα Vegan με μπανάνα.
- Σοκολάτα με πράσινο τσάι matcha
- Σοκολάτα Gianduja Vegan
- Σοκολάτα Φυστίκι Vegan
- Hands on δημιουργία παστών ξηρών καρπών (Ανάλυση θεωρητική οξείδωσης –τάγγισης λιπαρών και ελαίων)
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
- Εισαγωγική περιγραφή τεχνολογίας σοκολάτας, στάδια παραγωγής σοκολάτας και κακάου.
- Ανάλυση ποικιλιών κακάο (Trinitario, Forastero, Criollo) και παγκόσμιας συγκομιδής.
- Ανάλυση Σύνχρονων μεθόδων στρωσίματος σοκολάτας που εφαρμόζονται (MyCryo, Magic Temper)
- Μέσα απο καινοτόμα εργαλεία όπως το λογισμικό FnA Method, αναλύουμε τον αναλυτικό πίνακα της συνταγής, επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους και τις προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες.
- Μαθαίνουμε βασικές πληροφορίες για την νομοθεσία διατροφικών ετικετών (ΕΚ 1169/2011)


































Μαζί με το σεμιναρίο παρέχετε σε κάθε συμμετέχων το:
- Wet grinder Stone 2lt της 100% chef για πρακτική εφαρμογή και προσωπικές δοκιμές. (To μηχάνημα κόβεται τιμολόγιο κατευθύαν απο τον αντιπρόσωπο στα στοιχεια της επιχειρήσης του συμμετέχον. Το μηχάνημα αυτό δεν το προμηθεύουμε εμείς στην Ελληνική Αγορά, ούτε λαμβάνουμε προμήθεια απο αυτό, το χρησιμοποιούμε καθαρά για την κάλυψη των αναγκών της θεματολογίας του σεμιναρίου μας)
Aξία μηχανήματος: 232 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνεται στο συνολικό κόστος του σεμιναρίου.
- Εαν για τις καθορισμένες ημερομηνίες του σεμιναρίου δεν υπάρχει διαθεσιμότητα του μηχανήματος απο τον προμηθευτή, η συνολική αξία του μηχανήματος αφαιρείται απο το αρχικό ποσό του σεμιναρίου και ο συμμετέχων μπορεί να το παραγγείλει μόνος του στην συνέχεια.
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.






