Vegan σεμινάριο χειροποίητης σοκολάτας (Bean To Bar Formulation)

Bean to Bar Seminar Technology #Formulation

Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου: 

Εισηγητής σεμιναρίου: 

Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder

Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (9 ώρες/ημέρα)

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Επικοινωνήστε μάζι μας 

Ώρες διεξαγωγής: 9:00-18:00

Κόστος συμμετοχής: 1600 ευρώ + ΦΠΑ 

Επικοινωνήστε μαζί μας info@fna.gr / +306940204963

Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα για τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:

Μία απο τις ανάγκες της αγοράς είναι τα προϊόντα vegan. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για το καταναλωτικό αυτό κοινό ο βιγκανισμός δεν είναι μόδα, αλλά μια στάση ζωής. Οφείλουμε λοιπόν να ενημερωνόμαστε σωστά και να τους προσφέρουμε ισάξιες επιλογές. Μέσα από το σεμινάριο αυτό αναλύουμε τη φιλοσοφία του vegan και την προσαρμόζουμε στην τεχνολογία της σοκολάτας! Δημιουργούμε, υπολογίζουμε και αναλύουμε συνταγές σοκολάτας vegan που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις κανονικές.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ VEGAN

Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε τα γάλατα φυτικής προέλευσης, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, διατροφικά τους στοιχεία και την χρήση τους στην σοκολάτα. Πιο συγκριμένα θα αναλύσουμε τα: 

 • Γάλα καρύδας σε σκόνη 
 • Γάλα σκόνη φυτικής προέλευσης
 • Υποκατάστατο γάλατος 26% σε μορφή σκόνης

Και το πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αντικατασταθούν μέσα στις συνταγές της σοκολάτας, δημιουργώντας σοκολάτες γάλακτος, λευκές Vegan. Eξισορροπούμε, αναλύουμε και προσαρμόζουμε τις συνταγές μας με vegan προϊόντα. 

 • Εισαγωγική ανάλυση γλυκαντικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τεχνολογική ανάλυση σακχάρων και επεξήγηση για το πώς αυτά επηρεάζουν μια σοκολάτα

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:

 • Εισαγωγική περιγραφή τεχνολογίας σοκολάτας, στάδια παραγωγής σοκολάτας και κακάο
 • Ανάλυση ποικιλιών κακάο (Trinitario, Forastero, Criollo) και παγκόσμιας συγκομιδής.
 • Ανάλυση σύνχρονων μεθόδων στρωσίματος σοκολάτας που εφαρμόζονται (MyCryo, Magic Temper)
 • Μέσα απο καινοτόμα εργαλεία, όπως το λογισμικό FnA Method, αναλύουμε τον αναλυτικό πίνακα της συνταγής, επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους και τις προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες
 •  Μαθαίνουμε βασικές πληροφορίες για την νομοθεσία διατροφικών ετικετών (ΕΚ 1169/2011)

Ενώ ολοκληρωμένο booklet συνταγών με τις διατροφικές ετικέτες των συνταγών θα δοθεί για σοκολάτες Bean To Bar:

 • Σοκολάτα 75%
 • Σοκολάτα 65%
 • Σοκολάτα 55%
 • Σοκολάτα γάλακτος 45% vegan με τόνκα 
 • Σοκολάτα γάλακτος 38% vegan με βατόμουρο 
 • Λευκή σοκολάτα vegan με βανίλια 
 • Λευκή σοκολάτα espresso vegan
 • Σοκολάτα γάλακτος με passion fruit vegan 
 • Σοκολάτα καραμέλα vegan με μπανάνα
 • Σοκολάτα με πράσινο τσάι matcha
 • Σοκολάτα gianduja vegan
 • Σοκολάτα φυστίκι vegan
 • Hands on δημιουργία παστών ξηρών καρπών (ανάλυση θεωρητική οξείδωσης – τάγγισης λιπαρών και ελαίων.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:

 • Booklet σεμιναρίου (Βιβλίο συνταγών με αναλύσεις και τρόπο εκτέλεσης αναλυτικά)
 • Δωρεάν εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method (δώρο αξίας 375 €). Μετά την λήξη της συνδρομής απαιτείται ανανέωση αξίας 375€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονιά (updates)
 • USB με βοηθητικό ψηφιακό υλικό, κομπιουτεράκι – στυλό
 • Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό

©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας ή ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες.


Μαρίνος Αρετίνης
Μαρίνος Αρετίνης
Μάγειρας, Ρέθυμνο
Read More
Στο σεμινάριο αυτό είδαμε πώς εξελίσσεται η τεχνολογία της ζαχαροπλαστικής και της σοκολάτας ως προς την τεχνογνωσία. Το σεμινάριο ήταν πολύ καλά στημένο. Αναλύσαμε τις βάσεις για το πώς φτιάχνεται μια σοκολάτα από το μηδέν και τα μυστικά της. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Είναι ένα σεμινάριο που δεν το βρίσκεις τόσο εύκολα. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη που έχει αφιερώσει τόσο χρόνο και τόσο ψάξιμο για να βρει αυτές τις πληροφορίες και να τις μοιραστεί μαζί μας.
Κατερίνα Πακιουφάκη
Κατερίνα Πακιουφάκη
CEO - Εστιατόριο Ντόναλτ, Ηράκλειο Κρήτης
Read More
Από το σεμινάριο αυτό οι γνώσεις μας εμπλουτίστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν αναφορικά με την τεχνολογία της σοκολάτας και των spreads γενικότερα. Η οργάνωση αυτή ήταν πάρα πολύ καλή. Σίγουρα ο Γιάννης αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο για να δημιουργήσει όλο αυτό το υλικό το οποίο μας πέρασε. Ανεπιφύλακτα θα έπρεπε να το παρακολουθήσουν αρκετοί και γενικότερα όλοι οι ζαχαροπλάστες για να γνωρίσουν το κύριο υλικό που χρησιμοποιούν στην δουλειά τους, την σοκολάτα. Έτσι θα ξέρουν από το μηδέν πώς φτιάχνεται και πώς να το διαχειριστούν σωστά έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα την ώρα της παραγωγής τους.
Γιάννης Τζαβλάκης
Γιάννης Τζαβλάκης
CEO - Karamell-Oh, Ηράκλειο Κρήτης
Read More
Σε αυτό το σεμινάριο τεχνολογίας τροφίμων είδαμε τις γνώσεις πάνω στην σοκολάτα και τις αναλύσεις στις πραλίνες και τα spread. Η οργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή, ο χώρος και οι εγκαταστάσεις ήταν πάρα πολύ καλές. Προτείνω αυτό το σεμινάριο ανεπιφύλαχτα σε όλους τους επαγγελματίες και μη, πάνω στο κομμάτι της τεχνολογίας τροφίμων και ανάλυσης προϊόντων σοκολάτας.
Γιάννης Σαβουιδάκης
Γιάννης Σαβουιδάκης
CEO, Διά - Κρητών, Ηράκλειο Κρήτης
Read More
Σε αυτό το σεμινάριο μάθαμε πάρα πολλά πράγματα πάνω στην τεχνολογία της σοκολάτας και των spread. Θα πρότεινα αυτό το σεμινάριο να το παρακολουθήσουμε όσοι πιο πολλοί ζαχαροπλάστες μπορούνε γιατί είναι γνώσεις απαραίτητες πάνω στην δουλειά μας.
Ειρηναίος Δεμενεόπουλος
Ειρηναίος Δεμενεόπουλος
CEO - Μια ζωή Λουκουμάδες, Ηράκλειο Κρήτης
Read More
Ήταν ένα πρωτότυπο σεμινάριο τεχνολογίας σοκολάτας. Μάθαμε να ξεχωρίζουμε τις σοκολάτες, να δημιουργούμε από το μηδέν τις δικές μας συνταγές. Μάθαμε όλες τις διαφορετικές κατηγορίες σοκολάτας, τα ξεχωριστά σάκχαρα που μπορούμε να βάλουμε και τις ιδιαιτερότητες που μας παρέχει κάθε σάκχαρο. Ανεπιφύλαχτα θα πρότεινα το σεμινάριο, διότι σου ανοίγει μια πόρτα με πολλές γνώσεις και πολλές δυνατότητες.
Κωνσταντίνος Μαρής
Κωνσταντίνος Μαρής
CEO - Ζαχαροπλαστείο "Το Μήλο", Άγιος Νικόλαος Κρήτης
Read More
Στο σεμινάριο σοκολάτας μαθαίνουμε από το μηδέν πώς μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας σοκολάτα. Δηλαδή από τον καρπό του κακάο τι άλλα υλικά προσθέτουμε και βγαίνει αυτό το τελικό προϊόν που αρέσει σε όλους μας, η σοκολάτα. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο διότι δίνεις μεγάλη βάση στο βούτυρο του κακάο και πώς συμπεριφέρεται αυτό με τις κρυσταλλώσεις του. Με τη βοήθεια του λογισμικού FnA Method είδαμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε τη διατροφική ετικέτα, έτσι ώστε να είμαστε σε πλήρη συμμόρφωση με το νόμο και να μπορεί ο καταναλωτής να δει με μία ματιά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που παίρνει. Προτείνω αυτό το σεμινάριο διότι η φιλοσοφία του Formulation που προσπαθεί να μας μάθει η FnA Company, είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις γενικά, και στο παγωτό και στη σοκολάτα.
Γιώργος Μουζέλης
Γιώργος Μουζέλης
RnD, Pastry Developer
Read More
Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά που για δεύτερη φορά επισκέπτομαι την FnA Company. Στο σεμινάριο τεχνολογίας σοκολάτας είδαμε όλες τις παραμέτρους που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τη δική μας σοκολάτα. Παράλληλα, μάθαμε το πώς αποκωδικοποιούμε τις δικές μας συνταγές. Αν δεν είχα παρακολουθήσει αυτά τα σεμινάρια της FnA Company, δε θα μπορούσα να κάνω το μεγάλο βήμα που ξεκινάει τώρα για εμένα: να πάω στην Αμερική και να οργανώσω κάποια καινούρια εργαστήρια.
Previous
Next