Vegan σεμινάριο χειροποίητης σοκολάτας (Bean To Bar Formulation)
Bean to Bar Seminar Technology #Formulation
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου:
Εισηγητής σεμιναρίου:
Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες (9 ώρες/ημέρα)
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Επικοινωνήστε μάζι μας
Ώρες διεξαγωγής: 9:00-18:00
Κόστος συμμετοχής: 1600 ευρώ + ΦΠΑ
Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα
Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:
Μία απο τις ανάγκες της αγοράς είναι τα προϊόντα vegan. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για το καταναλωτικό αυτό κοινό ο βιγκανισμός δεν είναι μόδα, αλλά μια στάση ζωής. Οφείλουμε λοιπόν να ενημερωνόμαστε σωστά και να τους προσφέρουμε ισάξιες επιλογές. Μέσα από το σεμινάριο αυτό αναλύουμε τη φιλοσοφία του vegan και την προσαρμόζουμε στην τεχνολογία της σοκολάτας! Δημιουργούμε, υπολογίζουμε και αναλύουμε συνταγές σοκολάτας vegan που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις κανονικές.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ VEGAN
Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε τα γάλατα φυτικής προέλευσης, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, διατροφικά τους στοιχεία και την χρήση τους στην σοκολάτα. Πιο συγκριμένα θα αναλύσουμε τα:
- Γάλα καρύδας σε σκόνη
- Γάλα σκόνη φυτικής προέλευσης
- Υποκατάστατο γάλατος 26% σε μορφή σκόνης
Και το πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αντικατασταθούν μέσα στις συνταγές της σοκολάτας, δημιουργώντας σοκολάτες γάλακτος, λευκές Vegan. Eξισορροπούμε, αναλύουμε και προσαρμόζουμε τις συνταγές μας με vegan προϊόντα.
- Εισαγωγική ανάλυση γλυκαντικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τεχνολογική ανάλυση σακχάρων και επεξήγηση για το πώς αυτά επηρεάζουν μια σοκολάτα
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
- Εισαγωγική περιγραφή τεχνολογίας σοκολάτας, στάδια παραγωγής σοκολάτας και κακάο
- Ανάλυση ποικιλιών κακάο (Trinitario, Forastero, Criollo) και παγκόσμιας συγκομιδής.
- Ανάλυση σύνχρονων μεθόδων στρωσίματος σοκολάτας που εφαρμόζονται (MyCryo, Magic Temper)
- Μέσα απο καινοτόμα εργαλεία, όπως το λογισμικό FnA Method, αναλύουμε τον αναλυτικό πίνακα της συνταγής, επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους και τις προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες
- Μαθαίνουμε βασικές πληροφορίες για την νομοθεσία διατροφικών ετικετών (ΕΚ 1169/2011)
Ενώ ολοκληρωμένο booklet συνταγών με τις διατροφικές ετικέτες των συνταγών θα δοθεί για σοκολάτες Bean To Bar:
- Σοκολάτα 75%
- Σοκολάτα 65%
- Σοκολάτα 55%
- Σοκολάτα γάλακτος 45% vegan με τόνκα
- Σοκολάτα γάλακτος 38% vegan με βατόμουρο
- Λευκή σοκολάτα vegan με βανίλια
- Λευκή σοκολάτα espresso vegan
- Σοκολάτα γάλακτος με passion fruit vegan
- Σοκολάτα καραμέλα vegan με μπανάνα
- Σοκολάτα με πράσινο τσάι matcha
- Σοκολάτα gianduja vegan
- Σοκολάτα φυστίκι vegan
- Hands on δημιουργία παστών ξηρών καρπών (ανάλυση θεωρητική οξείδωσης – τάγγισης λιπαρών και ελαίων.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
- Booklet σεμιναρίου (Βιβλίο συνταγών με αναλύσεις και τρόπο εκτέλεσης αναλυτικά)
- Δωρεάν εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method (δώρο αξίας 375 €). Μετά την λήξη της συνδρομής απαιτείται ανανέωση αξίας 375€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονιά (updates)
- USB με βοηθητικό ψηφιακό υλικό, κομπιουτεράκι – στυλό
- Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.