Blog
Angelo Corvitto - The secrets of ice cream
Ο Angelo Corvitto αποτελεί έναν από τους πιο φημισμένους τεχνίτες στον τομέα του παγωτού.
Έχοντας ξεκινήσει να ασχολείται με το παγωτό από τη δεκαετία του 1970 στη Σικελία, ο Angelo Corvitto κατέθεσε την εμπειρία όλων αυτών των ετών, μέσα στο βιβλίο “The secrets of ice cream”. Τον απόλυτο οδηγό για κάθε επαγγελματία που ενδιαφέρεται να εντρυφήσει στον τομέα του παγωτού.
Πρόκειται για το πιο γνωστό και αγαπητό βιβλίο στον κλάδο του παγωτού, το οποίο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές για όλους όσους ασχολούνται με την παραγωγή του παγωτού.
Παράλληλα, ο Angelo Corvitto δίδασκε σεμινάρια τεχνολογίας παγωτού, ενώ αναζητώντας τη δουλειά του, μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες και για το λογισμικό παγωτού που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Angelo Corvitto - The secrets of ice cream
Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο βιβλίο που ήρθε στη συλλογή μας το 2015, μελετώντας το λεπτομερώς.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου αναλύεται η τεχνολογία του παγωτού, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα σάκχαρα και το ρόλο τους στο παγωτό, τα ΣΥΑΛ, τα λιπαρά, τους σταθεροποιητές – γαλακτοματοποιητές, ενώ αναφέρεται και στο ποσοστό διόγκωσης, τις διάφορες μεθόδους επεξεργασίας και τα διαφορετικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του παγωτού.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, ο Angelo Corvitto χωρίζει τα παγωτά σε κατηγορίες σύμφωνα με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, όπως για παράδειγμα: παγωτό με αυγό, παγωτό σοκολάτας, παγωτό με ξηρούς καρπούς, παγωτό με φρούτο, παγωτό με τυρί και γιαούρτι, παγωτό με αλκοόλ, παγωτό σορμπέ φρούτου, παγωτό σορμπέ με αλκοόλ και παγωτό σορμπέ σοκολάτας. Ενώ στο τέλος του βιβλίου δεν παραλείπει να αναφερθεί στα παγωτά χαμηλών θερμίδων.
Η βασική δομή των συνταγολογίων στο συγκεκριμένο βιβλίο συνοδεύεται με τον αναλυτικό πίνακα της εκάστοτε συνταγής, αναλύοντας τις βασικές παραμέτρους του παγωτού.Όλα τα συνταγολόγια δίνονται προσαρμοσμένα για τους -11 και -18 βαθμούς Κελσίου.
Μέσα από το βιβλίο αυτό, ο αναγνώστης μπορεί να βρει, παράλληλα, πληροφορίες για τα γλυκαντικά, τις ιδιότητες τους, την αντιψυκτική τους ισχύ, τη γλυκύτητα που μας παρέχουν και το πώς αυτά διαφοροποιούν τις συνταγές μας.
Την ίδια ώρα, μέσα στο βιβλίο μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για το ποσοστό διόγκωσης και το ρόλο του στο παγωτό, ενώ αναλύει την τεχνολογία των σταθεροποιητών και γαλακτοματοποιητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο “The secrets of ice cream” υπάρχουν διάφοροι παράμετροι και χρήσιμοι αναλυτικοί πίνακες με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών.
Τέλος, μπορεί κανείς να βρει μέσα στο βιβλίο πληροφορίες για παγωτό και σορμπέ, αλλά και για τη συμπεριφορά του αλκοόλ.
Είναι ένας καλός οδηγός για το ξεκίνημα ενός νέου τεχνίτη που σίγουρα αξίζει να μελετηθεί.
Το βιβλίο “The secrets of ice cream”
κυκλοφορεί σε δύο γλώσσες: Αγγλικά & Ισπανικά.
Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση!