Maurizio Paci - Technical Adviser, ICE TEAM 1927

Ο Maurizio Paci είναι Ιταλός χημικός και ασχολείται με την τεχνολογία του παγωτού ως τεχνικός σύμβουλος της ICE TEAM 1927 του Ομίλου CAPRIGIANI GROUP.

Ως τεχνικός,ταξιδεύει συστηματικά εντός και εκτός Ευρώπης εκπαιδεύοντας πολλούς επαγγελματίες πάνω στην τεχνολογία του παγωτού.

Ο Maurizio Paci αποτελεί έναν σημαντικό δάσκαλο για εμάς, παρέχοντας μας απλόχερα την τεχνογνωσία του και τις επιστημονικές του συμβουλές. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε ανθρώπους σαν τον Maurizio να στηρίζουν καθημερινά το όραμα μας.

Ο Maurizio έχει γράψει δύο βιβλία τεχνολογίας παγωτού τα οποία έχουμε μεταφράσει λέξη προς λέξη, προκειμένου να αντλήσουμε κάθε λεπτομέρεια η οποία μας βοήθησε να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα και να γίνουμε καλύτεροι.

Ice Cream – Things to know

Βασικός στόχος αυτού του βιβλίου είναι να κατανοήσουμε τις βασικές πρώτες ύλες του παγωτού με απλό τρόπο. Πώς λειτουργούν και πώς συμπεριφέρονται; Τι μας παρέχουν αυτές;

Το εν λόγω βιβλίο αναφέρεται στα γλυκαντικά, στα προϊόντα γάλακτος, στους σταθεροποιητές και γαλακτοματοποιητές του παγωτού. Μας δίνει βασικές πληροφορίες για την γλυκαντική και ανιιψυκτική ισχύ του παγωτού. Ενώ μας μαθαίνει το πώς μπορούμε να υπολογίσουμε το ποσοστό διόγκωσης και να διαχειριστούμε την παραγωγή του παγωτού.

Βασικοί υπολογισμοί, μάλιστα, ως προς την τεχνολογία του παγωτού υπάρχουν στις τελευταίες σελίδες του. Σημαντική παράμετρος του εν λόγω βιβλίου είναι ότι μας παραπέμπει σε ένα βασικό συνταγολόγιο το οποίο αναλύεται μέσα από το λογισμικό που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Ο λόγος για το “Smart5”, ένα λογισμικό το οποίο απευθύνεται μόνο στους τεχνίτες του παγωτού. Αναλύει βασικές παραμέτρους σε μία συνταγή, όπως τα συνολικά σάκχαρα, τα λιπαρά, τα στερεά, τη γλυκύτητα του προϊόντος αλλά και κάποιες βασικές πληροφορίες όπως τα Συάλ (στέρεα γάλακτος άνευ λίπους), την αντιψυκτική ισχύ και την προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος.

Το πρώτο λογισμικό που αγοράσαμε ήταν το 2015 και μας βοήθησε να αναλύσουμε πληθώρα συνταγών και να συλλέξουμε σημαντικές πληροφορίες για την έρευνα μας.

*Το βιβλίο μπορεί να το βρει κανείς στα Ιταλικά, αλλά και στα Αγγλικά. Εκδόθηκε το 2011.

The Vegan Scoop’ – Gelato Vegan Naturale

Το 2015, σε συνέχεια του πρώτου βιβλίου, ο Maurizio Paci εξέδωσε το νέο εγχειρίδιο για τους λάτρεις του παγωτού που θέλουν να ασχοληθούν με πιο εκλεπτυσμένες θεματολογίες, όπως είναι το vegan παγωτό.

Το βιβλίο αυτό παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία των πρώτων υλών που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε προϊόντα αυτής της κατηγορίας.
Βασικός στόχος του βιβλίου είναι να κατανοήσουμε τις πρώτες ύλες του παγωτού με πολύ απλούς τρόπους. Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχειρίδιο το οποίο αναφέρεται στα γλυκαντικά τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη δημιουργία αυτής της κατηγορίας παγωτού.

Επίσης αναλύει το πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα προϊόντα γάλακτος με λιπαρά φυτικής προέλευσης, αλλά και το ποιοι είναι οι vegan σταθεροποιητές και γαλακτοματοποιητές του παγωτού.

Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αναλύει τις τεχνολογικές ιδιότητες των γλυκαντικών και αποτελεί έναν σημαντικό οδηγό για όσους θέλουν να εμβαθύνουν σε αυτά.

Εδώ δίνεται ένας πιο εκτεταμένος υπολογισμός ως προς την αντιψυκτική ισχύ της συνταγής μας. Αναλύει το αλκοόλ και τη συμπεριφορά του στο παγωτό, ενώ μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφική ετικέτα του προϊόντος που δημιουργήσαμε καταλήγοντας σε βασικές συνταγές για vegan παγωτό.

* Ο Maurizio Paci ετοιμάζει το νέο του βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ανυπομονούμε να το πάρουμε στα χέρια μας και δεσμευόμαστε να σας το παρουσιάσουμε.

Αν επιθυμείται να ενημερωθείτε περισσότερο γι’ αυτά τα βιβλία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!