Blog
Maurizio Paci - Technical Adviser, ICE TEAM 1927

Ο Maurizio Paci είναι Ιταλός χημικός και ασχολείται με την τεχνολογία του παγωτού ως τεχνικός σύμβουλος της ICE TEAM 1927 του Ομίλου CAPRIGIANI GROUP.
Ως τεχνικός,ταξιδεύει συστηματικά εντός και εκτός Ευρώπης εκπαιδεύοντας πολλούς επαγγελματίες
πάνω στην τεχνολογία του παγωτού.
Ο Maurizio Paci αποτελεί έναν σημαντικό δάσκαλο για
εμάς, παρέχοντας μας απλόχερα την τεχνογνωσία του και τις επιστημονικές του συμβουλές. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε ανθρώπους σαν τον Maurizio να στηρίζουν καθημερινά το όραμα μας.
Ο Maurizio έχει γράψει δύο βιβλία τεχνολογίας παγωτού τα οποία έχουμε μεταφράσει λέξη προς λέξη, προκειμένου να αντλήσουμε κάθε λεπτομέρεια η οποία μας βοήθησε να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα και να γίνουμε καλύτεροι.



Ice Cream – Things to know
Βασικός στόχος αυτού του βιβλίου είναι να κατανοήσουμε τις βασικές πρώτες ύλες του παγωτού με απλό τρόπο. Πώς λειτουργούν και πώς συμπεριφέρονται; Τι μας παρέχουν αυτές;
Το εν λόγω βιβλίο αναφέρεται στα γλυκαντικά, στα προϊόντα γάλακτος, στους σταθεροποιητές και γαλακτοματοποιητές του παγωτού. Μας δίνει βασικές πληροφορίες για την γλυκαντική και ανιιψυκτική ισχύ του παγωτού. Ενώ μας μαθαίνει το πώς μπορούμε να
υπολογίσουμε το ποσοστό διόγκωσης και να διαχειριστούμε την παραγωγή του παγωτού.
Βασικοί υπολογισμοί, μάλιστα, ως προς την τεχνολογία του παγωτού υπάρχουν στις τελευταίες σελίδες του.
Σημαντική παράμετρος του εν λόγω βιβλίου είναι ότι μας παραπέμπει σε ένα βασικό συνταγολόγιο το οποίο αναλύεται μέσα από το λογισμικό που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Ο λόγος για το “Smart5”, ένα λογισμικό το οποίο απευθύνεται μόνο στους τεχνίτες του παγωτού. Αναλύει βασικές παραμέτρους σε μία συνταγή, όπως τα συνολικά σάκχαρα, τα λιπαρά, τα στερεά, τη γλυκύτητα του προϊόντος αλλά και κάποιες βασικές πληροφορίες
όπως τα Συάλ (στέρεα γάλακτος άνευ λίπους), την αντιψυκτική ισχύ και την προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος.
Το πρώτο λογισμικό που αγοράσαμε ήταν το 2015 και μας βοήθησε να αναλύσουμε πληθώρα συνταγών και να συλλέξουμε σημαντικές πληροφορίες για την έρευνα μας.
*Το βιβλίο μπορεί να το βρει κανείς στα Ιταλικά, αλλά και στα Αγγλικά. Εκδόθηκε το 2011.

