Μάθημα τεχνολογίας παγωτού στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Η γνώση είναι δύναμη και πρέπει να μοιράζεται. Έτσι λοιπόν κι εμείς βρεθήκαμε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων για να παρουσιάσουμε στους φοιτητές ένα μάθημα τεχνολογίας παγωτού. Η όρεξη των δευτεροετών που βρίσκονταν μέσα στην τάξη, αλλά και ο τρόπος που παρακολουθούσαν την παρουσίαση, πραγματικά μας κατέπληξε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μοιραστήκαμε τις γνώσεις μας σχετικά με την τεχνολογία των πρώτων υλών και τους υπολογισμούς του παγωτού. Η αλληλεπίδραση και η συζήτηση με τους φοιτητές, προσέφερε και σε εμάς πολλές πληροφορίες και γνώσεις τις οποίες κρατάμε στη δική μας «φαρέτρα».

Στη συνέχεια, ακολουθήσαμε τους φοιτητές στο εργαστήριο τους, εκεί όπου παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτή τη φορά δημιουργήσαμε σειρά είχε το παγωτό. Μαζί υπολογίσαμε και παράξαμε 4 γεύσεις παγωτού, και ενθουσιασμένοι προχωρήσαμε… στη γευσιγνωσία.

Με τη διευθύντρια της Σχολής, τους καθηγητές και φυσικά τους σπουδαστές δώσαμε ραντεβού για το χρόνου.

Τους ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και άνοιξαν τις πόρτες τους για να γνωριστούμε.