Blog
Σεμινάριο για τούρτες παγωτού & παγωμένα μους
































Semifreddo Seminar Technology #Formulation
Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου:
- Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
- Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες
- Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
- Ώρες διεξαγωγής: 10:00-18:00
-
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: Pastry Chef – Consultant Chef, τεχνικούς εταιρίων, R&D Developers, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τεχνολόγους τροφίμων ή σε ζαχαροπλάστες που θέλουν να εμβαθύνουν στην τεχνολογία τροφίμων και στους υπολογισμούς της ζαχαροπλαστικής.
- Κόστος συμμετοχής:
- 1800 ευρώ + ΦΠΑ (για τμήμα 3 – 4 ατόμων)
- 2200 ευρώ + ΦΠΑ (για prive επίπεδο, εντός έδρας)
- Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο στον δικό σας χώρο επικοινωνήστε μαζί μας για κόστος και διαθεσιμότητα.
Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα
Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:
Θέλετε να δημιουργείτε μοναδικές τούρτες παγωτού και παγωμένες μους που διατηρούνται τέλεια στους -18°C; Τώρα έχετε την ευκαιρία να μάθετε όλες τις τεχνικές και τα μυστικά παρασκευής τους μέσα από ένα εξειδικευμένο σεμινάριο με πρακτική εφαρμογή!
Μάθετε πώς να δημιουργείτε παγωμένα επιδόρπια από το μηδέν
Κατανοήστε πλήρως τις τεχνικές παραγωγής τούρτας παγωτού και semifreddo
Αναπτύξτε συνταγές που θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς
Στο σεμινάριο θα μάθετε να δημιουργείτε επαγγελματικές συνθέσεις όπως:
Παγωτό Προφιτερόλ
(Crumble μαύρο, παγωμένη μους βανίλιας Μαδαγασκάρης, γεμιστά σουδάκια με μους βανίλιας, παγωμένη μους σοκολάτας γάλακτος, variegato σοκολάτας, décor)
Τούρτα παγωτό Φιστίκι – Βατόμουρο
Τούρτα: (Ντακουάζ φιστίκι, σορμπέ βατόμουρο, μαλακό ζελεδάκι βατόμουρο (κατάψυξης), παγωμένη μους φιστίκι, γυαλιστερό γλασάζ κατάψυξης φιστίκι ή γλασάζ κατάψυξης βατόμουρο)
Τούρτα παγωτό Exotic Cheesecake
Τούρτα Cheesecake Exotic: (Ντακουάζ καρύδας, spoom mango passion, παγωμένη μους τυρί κρέμα, χειροποίητο variegato exotic ή variegato φράουλα)
Τούρτα παγωτό Death of Chocolate
Τούρτα: (Brownies σοκολάτας, παγωμένη μους σοκολάτας 60%, πέρλες σοκολάτας & κομματάκια brownies, παγωμένη μους σοκολάτας γάλακτος, γλασάζ κατάψυξης σοκολάτας γάλακτος)
Τούρτα παγωτό Black Forest
Τούρτα: (Biscuit pate a choux κεράσι, παγωμένη μους σοκολάτας 60%, φλοίδες σοκολάτας, χειροποίητο variegato amarena, παγωμένη μους βανίλιας, γλασάζ κατάψυξης με κόκκινα φρούτα, φλοίδες σοκολάτας)
Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με:
- Θα αναλύσουμε σχολαστικά τα στάδια που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε μια λεία και σωστή παγωμένη μους. Ποιες είναι οι θερμοκρασίες χειρισμού κατά την παραγωγή;
Τις τεχνολογικές ιδιότητες βασικών παρασκευών που χρησιμοποιούνται για την τεχνολογία των μούς όπως creme anglaise, maringue και pate a bombe base. - Eίναι δυνατόν να παρασκευαστεί μια creme anglaise, μια pate a bombe με χαμηλότερη γλυκύτητα; Ποίοι είναι οι σύγχρονοι ”γρήγοροι” μεθόδοι παρασκευής τους;
- Ποίες είναι οι συνθήκες διαχείρησης και διατηρησιμότητας των τελικών παρασκευασμάτων;
- Χειρισμοί κατάψυξης – απόψυξης. Ανάλυση φαινόμενου συναίρεσις (syneresis
- Γαλακτωματοποίηση (Τί είναι η γαλακτωματοποίηση; Πως επιτυγχάνεται σωστα;)
- Τεχνολογική ανάλυση και σημασία χρήσης του Sock Freezer στην παραγωγή των μούς
- Θερμοκρασίες degustation για κάθε κατηγορία μους
Για όλες τις παραπάνω παρασκευές θα υπολογίσουμε βασικές παράμετρους όπως:
- Συνολικά σάκχαρα,
- Συνολικά λιπαρά,
- Ποσοστού βουτύρο κακάο,
- Ποσοστό ξηρό κακάο,
- Συνολικά στερεά,
- Σχετική γλυκύτητα (%POD)
- Αντιψυκτική ισχύς (%PAC)
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
- Booklet σεμιναρίου
- Δωρεάν εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method (δώρο αξίας 375 €). Μετά την λήξη της συνδρομής απαιτείται ανανέωση αξίας 375€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονία (updates)
- Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό
- Αν το σεμινάριο πραγματοποιείται σε prive επίπεδο, όλα τα εξόδα πρώτων υλών, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής επιβαρρύνουν αποκλειστικά την εκάστοτε επιχείρηση.
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.
Δήλωσε το ενδιαφέρον σου ή ζήτησέ μας περισσότερες πληροφορίες






