Blog
Ολοκληρωμένο σεμινάριο τεχνολογίας Nut to Spread













Βασικές πληροφορίες σεμιναρίου:
- Εισηγητής σεμιναρίου: Σκουρογιαννάκης Γιάννης, CEO – Founder
- Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες θεωρία και πράξη
- Συνολική διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
- Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κατόπιν συνεννόησης σε prive επίπεδο ή σε τμήμα 3-4 ατόμων
- Ώρες διεξαγωγής: 10:00-18:00
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: Pastry Chef – Consultant Chef, τεχνικούς εταιρειών, R&D Developers, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τεχνολόγους τροφίμων ή ζαχαροπλάστες που θέλουν να εμβαθύνουν στην τεχνολογία τροφίμων και στους υπολογισμούς της ζαχαροπλαστικής.
- Κόστος συμμετοχής:
- 1500 ευρώ + ΦΠΑ (για τμήμα 3 – 4 ατόμων)
- 1800 ευρώ + ΦΠΑ (για prive επίπεδο, εντός έδρας)
- Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο στον δικό σας χώρο επικοινωνήστε μαζί μας για κόστος και διαθεσιμότητα.
Συμπλήρωσε το κινητό σου και θα σε καλέσουμε άμεσα
Αναλυτική παρουσίαση θεματολογίας σεμιναρίου:
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
- Εισαγωγική περιγραφή τεχνολογίας σοκολάτας, στάδια παραγωγής σοκολάτας και κακάο.
- Ανάλυση ποικιλιών κακάο (trinitario, forastero, criollo) και παγκόσμιας συγκομιδής.
- Ανάλυση τεχνολογικών παραμέτρων και τεχνικών χαρακτηριστικών για την παραγωγή των spread
- Τεχνολογική ανάλυση βουτύρου κακάο, πολυμορφισμός, στάδια κρυστάλλωσης, προυποθέσεις και μεθόδοι κρυσταλλοποίησης βουτύρου κακάο.
- Ανάλυση σύγχρονων μεθόδων στρωσίματος σοκολάτας που εφαρμόζονται (MyCryo, Magic Temper)
- Παραγωγή των spread στον πετρόμυλο (grinder stone) και με την fast method.
- Δημιουργία διατροφικής ετικέτας για τα προϊόντα που θα παραχθούν.
- Ανάλυση διατροφικής ετικέτας και νομοθεσίας σχετικά με τη σωστή σήμανση των προϊόντων και των υπολογισμών για την διαθρεπτική αξία ανά 100g προϊόντος.
Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με:
HANDS ON ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ:
- Δημιουργία spread σοκολάτας (σοκολάτα κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, gianduja)
- Δημιουργία spread παστών ξηρών καρπών (ανάλυση θεωρητική οξείδωσης – τάγγισης λιπαρών και ελαίων)
Στο σεμινάριο αυτό θα φτίαξουμε τις παρακάτω συνταγές:
- Χειροποίητη πραλίνα Φουντουκιού 50% & 70%
- Χειροποίητη πραλίνα Αμυγδάλου 40% & 60%
- Spread 50% Φουντούκι (Grinder stone)
- Spread 20% Φουντούκι (Grinder stone)
- Spread σοκολάτας extra bitter (Fast method)
- Spread φουντουκιού με σοκολάτα (Fast method)
- Spread σοκολάτας γάλακτος (Fast method)
- Spread λευκής καραμελωμένης σοκολάτας ή λευκής (Fast method)
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
- Booklet σεμιναρίου
- Δωρεάν 6μήνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method. Μετά τη λήξη της συνδρομής απαιτείται ανανέωση αξίας 750€ και 130€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονία (updates)
- Προσφέρεται καφές και μεσημεριανό (στα τμήματα των γκρούπ)
- Αν το σεμινάριο πραγματοποιείται σε prive επίπεδο, όλα τα εξόδα πρώτων υλών, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής επιβαρρύνουν αποκλειστικά την εκάστοτε επιχείρηση.
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.
Εάν έχεις κάνει εγγραφή στο σεμινάριο συνδέσου με τους κωδικούς σου εδώ!
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.






