Blog
Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Τεχνολογίας Σοκολάτας
(Διάρκειας 16 ώρες) Για επιχειρήσεις








Bean to Bar Seminar Technology #Formulation
Βασικές Πληροφορίες Σεμιναρίου:
Εισηγητής Σεμιναρίου:
Σκουρογιαννάκης Ιωάννης, CEO, Founder
Διάρκεια Σεμιναρίου: 2 ημέρες (9ώρες/ημέρα).
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 16 ώρες
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: Επικοινωνήστε μάζι μας
Ώρες διεξαγωγής: 9:00-18:00
Κόστος Συμμετοχής: 1600 ευρώ + ΦΠΑ
Αναλυτική Παρουσίαση Θεματολογίας Σεμιναρίου:
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
- Εισαγωγική περιγραφή τεχνολογίας σοκολάτας, στάδια παραγωγής σοκολάτας και κακάου.
- Ανάλυση ποικιλιών κακάο (Trinitario, Forastero, Criollo) και παγκόσμιας συγκομιδής.
- Ανάλυση τεχνολογικών παραμέτρων και τεχνικών χαρακτηριστικών για παραγωγή Σοκολάτας Bean to Bar (Από καρπό κακάο ή κακαόμαζα).
- Ανάλυση παραμέτρων που επιβάλει η νομοθεσία για κάθε κατηγορία Σοκολάτας.
- Ανάλυση Σύνχρονων μεθόδων στρωσίματος σοκολάτας που εφαρμόζονται (MyCryo, Magic Temper)
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθούν:
- Booklet Σεμιναρίου (Ανάλυση Θεωρίας και Βιβλίο συνταγών)
- Δωρεάν Εξάμηνη πρόσβαση στο λογισμικό FnA Method. (Δώρο αξίας 325 €). Μετά την λήξη της συνδρομής απαιτείται ανανέωση αξίας 325€ και 100€ ανανέωση για κάθε επόμενη χρονία (updates)
- USB με βοηθητικό ψηφιακό υλικό (Τεχνικά Χαρακτηριστικά, σημειώσεις θεωρίας και υπολογισμών) Κομπιουτεράκι – Στυλό
- Προσφέρεται Καφές και Μεσημεριανό
- Γία όλες τις συνταγές μαθαίνουμε πως υπολογίζεται λεπτομερώς ο αναλυτικός πίνακας των συνταγών, βήμα – βήμα επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους και τις προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες.
Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε ακόμη με:
HANDS ON ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ:
- Ηands on δημιουργία Σοκολάτας Bean to Bar. (Σοκολάτα Κουβερτούρα, Σοκολάτα Γάλακτος, Λευκή Σοκολάτα, Gianduja)
- Hands on δημιουργία παστών ξηρών καρπών (Ανάλυση θεωρητική οξείδωσης –τάγγισης λιπαρών και ελαίων)
- Ηands on Δημιουργία πραλίνας, Gianduja και Giandujotto.
- Μέσα απο καινοτόμα εργαλεία όπως το λογισμικό FnA Method, αναλύουμε τον αναλυτικό πίνακα της συνταγής, επιβεβαιώνουμε τις παραμέτρους και τις προσαρμόζουμε στις δικές μας ανάγκες.


































Μαζί με το σεμιναρίο παρέχετε σε κάθε συμμετέχων το:
- Wet grinder Stone 2lt της 100% chef για πρακτική εφαρμογή και προσωπικές δοκιμές. (To μηχάνημα κόβεται τιμολόγιο κατευθύαν απο τον αντιπρόσωπο στα στοιχεια της επιχειρήσης του συμμετέχον. Το μηχάνημα αυτό δεν το προμηθεύουμε εμείς στην Ελληνική Αγορά, ούτε λαμβάνουμε προμήθεια απο αυτό, το χρησιμοποιούμε καθαρά για την κάλυψη των αναγκών της θεματολογίας του σεμιναρίου μας)
Aξία μηχανήματος: 232 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνεται στο συνολικό κόστος του σεμιναρίου.
- Εαν για τις καθορισμένες ημερομηνίες του σεμιναρίου δεν υπάρχει διαθεσιμότητα του μηχανήματος απο τον προμηθευτή, η συνολική αξία του μηχανήματος αφαιρείται απο το αρχικό ποσό του σεμιναρίου και ο συμμετέχων μπορεί να το παραγγείλει μόνος του στην συνέχεια.
©Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του σεμιναρίου αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να μεταδοθεί ή διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.






